7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Voor je het weet dienen de eerste warme lentedagen zich weer aan. Lente en zomer zijn de seizoenen bij uitstek voor een tuinfeest. Voordat het zover is, kun je de komende tijd wat inspiratie opdoen. Hierbij zeven decoratie-ideeën voor je tuinfeest.

Gekleurd gras
Heb je in je tuin de beschikking over een flink stuk gras, dan is het een leuk idee om een aantal vierkante meters graszoden een kleurtje te geven. Voor kinderen leuk om van de ene naar de andere kleur te springen en voor ouderen een kleurrijke ondergrond voor een knalfeest. Tip! Creëer van de verschillende graszoden een schaakbord en speel met je gasten een levend schaakspel.

tuinfeest

Plaats een welkomstbord
Dat er een feestje is in jouw tuin, mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Plaats daarom een welkomstbord bij de ingang van je tuin. Schrijf een welkomstgroet, en breng eventueel het thema van je tuinfeest onder de aandacht. Deze borden kunnen overigens ook prima dienst doen als drank- of spijskaart.

7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Barbecue in rustieke sfeer
Geen lente of zomer zonder een barbecue. Je kunt dit extra luister bij zetten door je tuin een rustieke sfeer te geven. Een oude kruiwagen gevuld met door ijs gekoeld bier, zal enthousiast worden onthaald. Maar ook een oude zinken wasteil gevuld met gekoelde wijn of champagne ziet er indrukwekkend uit. De rustieke sfeer komt het meest tot zijn recht wanneer je veel hout gebruikt. Houten stoelen en tafels, doen het heel wat beter dan de plastic variant.

7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Vintage party voor de kids
De tuin is een ideale plek voor een ‘vintage’ party. Ga terug in de tijd en verander je gazon in een middeleeuwse kasteeltuin. Laat de kids op de graszoden zitten aan een lange tafel, die is gemaakt van losse houten planken. Zet een grote schaal met kippenpootjes en spareribs op tafel, en laat ze lekker met hun handen kluiven. Intussen serveert een lakei de kids authentieke limonade, gemaakt van bronwater, limoensap, honing en wat muntblaadjes.

7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Een kleurrijke trouwpartij
Een kleurrijk verlichte tuin is een ideale locatie voor een huwelijksfeest op een zomeravond. Zet overal veelkleurige bloemboeketten neer en versier de takken van de bomen of struiken met gekleurde linten. Een sfeerrijke verlichting zal het kleurrijke effect alleen maar versterken.

7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Op de grond eten
Plaats een lage tafel op het gras en leg er kleden en kussens omheen waarop je gasten kunnen zitten. Serveer een exotisch gerecht, zoals een rijsttafel, zodat je lang en vooral relaxt kunt tafelen en converseren.

7 decoratie-ideeën voor je tuinfeest

Een intiem huwelijksfeest
Een huwelijksfeest dat wordt verlicht door een tuin vol met kaarsjes, staat garant voor een romantisch feest. De kleine lichtjes geven je tuin een warme, intieme sfeer.

tuinfeest

tuinfeest

Je tuin decoreren voor een tuinfeest is een waar genot. Ook de voorpret en het bedenken van de door jou gewenste sfeer is inspirerend. Deze ideeën helpen je op weg om een leuk tuinfeest te organiseren. Gebruik ze als startpunt en laat je eigen fantasie en creativiteit erop los.

Volg ons op Facebook