Amerikaans surrealisme van Mario Ayala en Henry Gunderson

Easy to be Hard
Mario Ayala – Gangster Soul Harmony (2021)
Foto’s: Ever Golden Projects

Kunstenaars Mario Ayala en Henry Gunderson zijn al jaren bevriend en hebben gelijksoortige interesses. Voor curator Jeffrey Deitch een reden om hun werk eens bij elkaar te zetten.

Tot en met 18 augustus hebben ze samen de expositie Easy to be Hard in galerie Ever Gold Projects in San Fransisco. Een beetje ver weg voor de Nederlandse lezer, maar we willen graag het intrigerende werk van Ayala en Gunderson met je delen. Bovendien is het via de afbeelding onderaan dit artikel mogelijk om een virtueel bezoek aan de tentoonstelling te brengen.

Hedendaags Amerika

Wat zo mooi is aan het werk van deze twee kunstenaars is dat ze een surrealistisch beeld tonen van het hedendaagse Amerika. Met behulp van acrylverf, airbrush en stenciltechnieken tonen ze een verdraaide versie van de populaire cultuur. Zowel Mario Ayala als Henry Gunderson hebben een achtergrond in de skate- en grafittiscene en tonen een bovenmatig interesse in de Amerikaanse cultus rondom de auto en alles wat daar bij komt kijken.

Curator Jeffrey Deitch zegt in een essay het volgende over de expositie: “Ayala en Gunderson breiden het terrein van de pop art uit tot een discours met de subculturen die de reguliere cultuur voeden. Het werk is uitbundig, maar er is ook een onderstroom van duisternis. Het werk toont de vreemdheid en het surrealistische van een groot deel van de hedendaagse Amerikaanse ervaring”

Easy to be Hard
Mario Ayala – Me Vale Madre (2021)
Easy to be Hard
Mario Ayala – Alumnus (2021)
Easy to be Hard
Henry Gunderson –
Candidate (2021)
Easy to be Hard
Henry Gunderson – Press Conference (2021)
Easy to be Hard
Henry Gunderson – Search Party (2021_

Easy to be Hard

Easy to be Hard

Volg ons op Facebook