Banksy is terug in New York met 2 nieuwe werken

banksy in new york

Bijna 5 jaar nadat Banksy een week in New York doorbracht is de geheimzinnige kunstenaar terug in The Big Apple. Dit keer met 2 nieuwe werken.

De eerste is een klassieke Banksy met wederom een hoofdrol voor een rat. Deze maakt rondjes in een tredmolen die tegelijkertijd een klok is. Een mooi statement met betrekking tot de hedendaagse rat race en het feit dat de klok ons dagelijks leven zo weet te domineren. Dit kunstwerk is te zien op de hoek van 101 West en 14th Street, één van de drukste plekken op Manhattan. De klok is trouwens gebaseerd op een bestaand exemplaar dat op de hoek van 14th Street en 6th Avenue te zien is.

Zehra Doğan

Met het tweede werk brengt Banksy een politieke boodschap. Op deze muurschildering gaat het om de Turkse kunstenaar Zehra Doğan. Zij zit momenteel een straf van bijna 3 jaar uit vanwege een schilderij dat zij maakte. Op dit schilderij zijn Turkse troepen te zien die een actie uitvoeren tegen leden van de PKK. Vooral het feit dat er Turkse vlaggen te zien zijn op het werk was voor het gerechtshof een reden om Zehra Doğan vast te zetten. Op de muur in New York turft Banksy het aantal dagen dat zij al achter de tralies doorbrengt.

banksy in new york

kunst is geen criminaliteit

Volg ons op Facebook