Beleef het Spaanse Valencia in Utrecht

Visit Valencia
Carito Lourenço en Germán Carrizo van restaurant Fierro (Alle foto’s: Visit València)

In augustus start de Spaanse wielerronde La Vuelta in Utrecht. Om alvast in de stemming te komen kun je in de Winkel van Sinkel iedere week een Spaanse stad of streek ontdekken. Van 21 t/m 26 juni staat het horecawarenhuis in het teken van Valencia en omgeving.

Gastronomie en vakantie-inspiratie, daar draait het allemaal om tijdens de ‘Spaanse La Vuelta Weken’ in de Winkel van Sinkel. Iedereen die interesse heeft in een bezoek aan Valencia kan volgende week uitgebreid informatie over de stad krijgen. Maak kennis met de Valenciaanse gastronomie door middel van een speciaal duurzaam menu dat is samengesteld door twee topchefs uit Valencia. Of bezoek het tijdelijk toeristisch informatiepunt. Hier wordt verteld hoe je de stad op een duurzame manier kunt beleven. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk thema voor Valencia. Mede hierom is de Spaanse stad door de Europese Commissie uitgeroepen tot Europese ‘Smart Tourism’ hoofdstad van 2022. Smart Tourism steden blinken uit op het gebied van duurzaamheid, toegankelijkheid, digitalisering en cultureel erfgoed en creativiteit.

Gastronomie van Valencia

Het ‘Duurzame Gastronomie Menu van Valencia’ is samengesteld door de Valenciaanse chefs Carito Lourenço en Germán Carrizo van restaurant Fierro, dat bekroond is met een Michelinster. Het menu is een voorbeeld van hoe duurzaamheid toegepast kan worden in de gastronomie. De gerechten zijn bereid met lokale seizoensproducten uit Valencia, geïnspireerd op de ‘huerta valenciana’, ofwel de Valenciaanse Moestuin. Dit is een uitgestrekt gebied rondom de stad dat gedomineerd wordt door rijst- en aardamandelgewassen, sinaasappelboomgaarden, groenteplantages, aubergines en artisjokken, wijnstokken en olijfbomen. De Huerta is er verantwoordelijk voor dat het Valenciaanse product een kwaliteitsmerk is op internationaal niveau.

Valencia als vakantiebestemming

Wie meer wil weten over Valencia kan in diezelfde dagen ook in de Winkel van Sinkel terecht voor toeristische informatie. Bij dit tijdelijke informatiepunt kun je meer te weten komen over Valencia en met name hoe je de stad op een duurzame manier kunt beleven. Zo worden er drie verschillende fietsroutes uitgelicht, zoals de gastronomische fietsroute in de stad en regio. Deze zijn makkelijk te downloaden via een QR-code. Tegelijkertijd kun je hier proeven van de lokale Valenciaanse delicatessen, zoals honing, horchata (gemaakt van aardamandelen) en sinaasappelmarmelade. De eerste bezoekers krijgen ook een mooie goodiebag van Delicious València met daarin een gids met 12 Valenciaanse seizoensrecepten.

Aftellen naar La Vuelta

Bovengenoemde activiteiten zijn onderdeel van een 100-dagen activatieprogramma dat in het teken staat van La Vuelta. Deze beroemde wielerronde zal op 19 augustus in Utrecht starten. Het programma staat bol van allerlei activiteiten, van sportief tot cultureel en van educatief tot culinair. Inhakend op de activiteiten van La Vuelta Holanda worden de komende tijd verschillende Spaanse steden als fietsbestemming onder de aandacht gebracht, in combinatie met gastronomie.

Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Prijs menu: €36,50
Openingstijden: van 11.00 tot 18.00 uur

Visit Valencia
Fietsen door La Huerta, Valencia
Visit Valencia
La Huerta, de moestuin van Valencia
Visit Valencia
Fietsen bij Lago del Saler – El Saler, Valencia

Volg ons op Facebook