Bouw je eigen compacte kantoor

compact kantoor
Foto’s: Re-SOHKO/NOSIGNER

We werken meer thuis dan ooit en zullen dat in de toekomst waarschijnlijk wel blijven doen. Ook als COVID-19 uiteindelijk zal verdwijnen. Het loont dus om te investeren in een goede thuiswerkplek. Bijvoorbeeld een die je zelf kunt bouwen.

Het Japanse OPEN SOHKO DESIGN biedt open source meubels aan. Via hun website kun je de ontwerpen bekijken. Als je iets ziet dat je bevalt dan kun je vervolgens een PDF met bouwinstructies downloaden. Deze is gratis en rechtenvrij. Ideaal voor iedereen die gratis dingen met zijn handen maakt of van plan is om dat eens te doen. Er zijn simpele kasten, stoelen en tafels die met een beetje geduld en handigheid makkelijk en goedkoop te maken zijn.

Ambitieuze klussers kunnen aan de slag met de Re-SOHKO TRANSFORM BOX. Dit mobiele en compacte kantoor is ontworpen door designstudio NOSIGNER van Eisuke Tachikawa. Van buiten lijkt het een doos op wieltjes, maar wie de box opent ziet vervolgens een behoorlijk complete werkplek die handig is voor zeer uiteenlopende werkzaamheden. Het enige wat je hoeft te doen is de bouwinstructies downloaden en aan de slag te gaan.

compact kantoor

compact kantoor