Cocktails drinken bij SUSHISAMBA

cocktails drinken in SUSHISAMBA

Amsterdam is een mooie hotspot rijker met SUSHISAMBA aan het Max Euweplein. Naast heerlijk eten kun je er ook terecht voor geweldige cocktails.

SUSHISAMBA is een internationale keten van restaurants met vestigingen in New York, Miama, Las Vegas, Londen en sinds kort ook Amsterdam. Op de kaart staat een spannende combinatie van gerechten en ingrediënten uit Japan, Brazilië en Peru. Het aanbod in de bar van het restaurant sluit hier heel mooi bij aan.

The Cocktail Guy

Je kunt hier natuurlijk terecht voor een biertje (onder andere uit Japan en Brazilië), een glas wijn of een goede whisky, maar dan mis je wel de bijzonder lekkere cocktails. Voor het bedenken daarvan heeft SUSHISAMBA iemand speciaal in dienst: Rich Woods aka The Cocktail Guy. Zijn taak is het om de cocktails van SUSHISAMBA naar een hoger level te brengen. Ik mocht onlangs komen testen of hem dat was gelukt. Hierbij was Rich ook zelf aanwezig.

De cocktailkaart van SUSHISAMBA bevat natuurlijk ook alle klassiekers waarvoor je naar een cocktailbar gaat, maar mijn interesse ging uit naar de creaties van The Cocktail Guy. En die stelden niet teleur. Het eerste wat ik proefde was een Wasabi, een combi van Hendrick’s Gin, wasabi-wodka, Lillet Blanc, komkommerbitters en gegarneerd met komkommer. De komkommer uit de gin en de overige ingrediënten weten heel mooi de wasabi te beteugelen, zodat er een mooie balans ontstaat.

Destillaten uit eigen werkplaats

Het meest intrigerende ingrediënt, de wasabi-wodka, blijkt iets te zijn wat typisch is voor Rich Woods. Voor veel cocktails maakt hij zijn eigen destillaten. Thuis heeft hij een kleine werkplaats waar hij experimenteert met dranken en smaken. Dit zie je op de kaart in SUSHISAMBA terug in ingrediënten als rye whiskey met groene appel, yuzu-gin en Japanse whisky die is gewassen met het vet van Kobe beef. Met zulke brouwsels staat SUSHISAMBA al 1-0 in vergelijking met andere cocktailbars. Hier een cocktail drinken is echt een unieke ervaring. Zeker als je het combineert met een etentje in het restaurant.

Wil je thuis aan de slag met de next level cocktails van The Cocktail Guy? Dan kun je zijn boek kopen ter inspiratie. De recepten gaan van redelijk eenvoudig tot behoorlijk ingewikkeld. Voor elk wat wils dus. Ook staat er informatie in over het zelf distilleren. Het boek van Rich Woods is te koop bij de SUSHISAMBA of via hun website (waar je dan meteen een reservering kunt maken…)

cocktails drinken in SUSHISAMBA

cocktails drinken in SUSHISAMBA

cocktails drinken in SUSHISAMBA

cocktails drinken in SUSHISAMBA