De invloed van de mens op de natuur

mijn in Portugal

Dat de dagelijkse bezigheden van de mens een enorme invloed op de natuur hebben is natuurlijk een vaststaand feit, maar zelden kwam dat zo goed (of zelfs mooi) in beeld als in deze fotoserie van de Portugese fotograaf Tito Mouraz.

Voor het project Open Space Office was hij drie jaar op zoek naar de beste voorbeelden van de invloed van de mens op de natuur. Hij vond deze in de enorme marmermijnen in Portugal.

Ladder

De manieren waarop de enorme stukken marmer uit het de aarde zijn gehakt zijn indrukwekkend en hebben ook een soort van schoonheid in zich. De aanslag op de natuur is enorm en het gaat er ook niet allemaal even milieuvriendelijk aan toe, maar de grote wanden met daartegenaan een klein laddertje zijn prachtig om naar te kijken.

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

mijn in Portugal

Volg ons op Facebook