De zomerhit van 2014 komt van Future Islands

Laten we even voorop stellen dat wij vinden dat meningen over muziek altijd subjectief zijn. Wij geloven zelf dat er alleen 2 soorten muziek bestaat: goede en slechte en dat de definitie van goed en slecht bij iedereen verschillend is.

Toch zijn wij het behoorlijk eens met de nummer 1 uit een poll die website Stereogum hield over de zomerhit van 2014. De duizenden deelnemers aan de poll kozen voor Seasons (Waiting On You) van Future Islands.

Veel muziekliefhebbers zullen het nummer misschien al wat langer kennen, maar dat maakt het nog steeds een geschikte kandidaat voor zomerhit van 2014. Seasons is geschikt voor alle leuke zaken die bij de zomer horen: dansen in de buitenlucht, een autorit met de ramen open, dat soort dingen. Bovendien is het echt een goed nummer van een goede band. Er zijn ook mensen die bij een zomerhit denken aan liedjes als de Macarena, iets van Jody Bernal of de Vengaboys en vinden dat de zomerhit van 2014 daar een orenteisterend voortborduursel op moet zijn. Dat soort mensen kunnen we helaas niet serieus nemen, hoe subjectief we ook zijn.

Volg ons op Facebook