devolo GigaGate geeft een boost aan je thuisnetwerk

verpakking van de devolo GigaGate

Een goede toegang tot het internet kan inmiddels wel tot onze eerste levensbehoeften worden geschaard. Zeker nu we ook steeds vaker muziek luisteren en televisie kijken door te streamen. In sommige huizen kan het netwerk daarom wel een oppepper gebruiken.

devolo heeft hiervoor de GigaGate ontwikkeld. Hiermee zorg je dat je niet alleen in de buurt van je router, maar ook op andere plaatsen in huis een goed netwerk hebt. De GigaGate bestaat uit een basis en een satelliet die via een Wi-Fi-verbinding met elkaar in contact staan. De satelliet plaats je op een plek waar je behoefte hebt aan goed internet. Doordat deze 5 poorten bevat, kun je er allerlei apparaten op aansluiten. Het lijkt dus net of je een onzichtbare kabel naar een andere verdieping in huis hebt getrokken.

De satelliet van de devolo GigaGate heeft 1 Highspeed Gigabit poort en vier Fast Ethernet poorten. Ideaal om elders in huis een spelcomputer, NAS, smart-tv of PC aan te sluiten. Dit soort apparaten werken immers vaak nog met een kabel in plaats van het Wi-Fi. Over dat laatste gesproken: de satelliet versterkt ook nog eens het signaal van het draadloze netwerk. Handig voor als je, net zoals ik, in een huis met meerdere verdiepingen woont.

Mooi design

Ik kreeg de devolo GigaGate opgestuurd om aan een test te onderwerpen. Bij het openen van de doos viel meteen het mooie design van de twee kastjes op. Je kunt ze dus prima op een plek zetten waar ze zichtbaar zijn. Het enige nadeel aan het ontwerp is dat de lampjes best fel zijn. Persoonlijk vind ik dat irritant in de slaapkamer. Installeren gaat verder heel simpel. Je sluit de base met een kabel aan op je router en doet de stekker in het stopcontact. Vervolgens zet je de satelliet op de gewenste plaats en stop je ook hier de stekker in het stopcontact.

Daarna werkt het al meteen. Hoe simpel kan het zijn? Nu hoef je alleen nog maar de apparaten die je een snelle verbinding wilt geven aan te sluiten met een kabel. 4K streamen in de slaapkamer op zolder, gamen op een kinderkamer of een PC op een rustige plek in huis. Dit alles is nu mogelijk met de GigaGate. Met een bereik van 300 meter kun je zelfs in een tuinhuisje, garage of zelfs in een ander pand aan de slag.

devolo GigaGate

Volg ons op Facebook