Doe mee aan het NK Tegenwind

Bij de grote wielerrondes als de Tour, Giro of Vuelta zit het venijn altijd in de bergen. Dat zijn de zwaarste etappes. Maar hier in Nederland hebben we daarvoor een alternatief in de vorm van tegenwind.

Een stevige wind tegen is net zo zwaar als tegen een berg op rijden. Iedere Nederlander heeft ervaring met zwoegen tegen de wind in, maar er kan er maar 1 de beste zijn. De beste tegenwindfietsers kunnen zich opgeven voor het NK Tegenwind. Deze zal dit jaar voor de tweede keer worden gehouden met dit jaar als nieuw onderdeel een ploegentijdrit. Vorig jaar was de winnaar mountainbiker Bart Brentjens. Misschien win jij wel deze editie, want de competitie is eerlijk omdat iedereen de 8.5 kilometer op dezelfde gewone fiets zal rijden. Er zijn dus geen dure tijdritfietsen of mountainbikes, maar doodnormale fietsen zoals iedereen in de schuur of berging heeft staan.

Ergens tussen nu en het eind van het jaar zal deze verreden worden op de Oosterscheldekering in Zeeland. Wanneer precies hangt van het weer af. De winddeskundigen van BOC MetOcean houden de wind bij de kering goed in de gaten. Met hun kunde en apparatuur kunnen ze de wind tot 3 dagen verder voorspellen. Zodra deze deskundigen zeggen dat het kan, geven ze groen licht. Of zoals ze in Zeeland zeggen: “We kriehen sturm!”

Wil je meedoen? Ga dan naar de Facebookpagina van het NK Tegenwind voor alle informatie

Volg ons op Facebook