Duiken is heel simpel met een Scorkl

duiken met een scorkl

De vrijheid van duiken, maar dan zonder dure apparatuur. Dat kan met de Scorkl. Hiermee kun je heel simpel 10 minuten onder water.

De Scorkl is een uitvinding uit Melbourne die ervoor gaat zorgen dat meer mensen kunnen genieten van de wereld onder het wateroppervlak. Een Scorkl bestaat uit een kleine fles en een mondstuk. Het principe werkt min of meer hetzelfde als een normale duikuitrusting.

Zelf vullen met een pomp

Het verschil zit in het formaat. Een Scorkl bevat genoeg zuurstof voor 10 minuten onder water. Op een drukmeter kun je zien hoeveel je nog over hebt. Als de fles leeg is, en daarmee is dit systeem anders dan vergelijkbare flessen, kun je deze zelf weer vullen met behulp van een handpomp. Deze werkt hetzelfde als een fietspomp.

Via Kickstarter kun je een Scorkl reserveren. Daar kun je ook de prijzen, opties en de technische details bekijken. Het is nog wel goed om aan te geven, dat de Scorkl er heel leuk uitziet, maar dat het zeer aan te raden is om deze alleen te gebruiken als je duikervaring hebt. Of onder begeleiding van iemand met ervaring. Ga zeker niet te diep onder water als je dat nooit eerder hebt gedaan.

duiken met een scorkl

duiken met een scorkl

duiken met een scorkl

duiken met een scorkl

duiken met een scorkl

duiken met een scorkl

Volg ons op Facebook