Dyson daagt kinderen uit met leuke proefjes

Leuke proefjes voor thuis

Kunnen je kinderen na weken van thuisonderwijs wel wat leuke uitdagingen gebruiken? Of werk je in het onderwijs en ben je op zoek naar interessant lesmateriaal? Dyson helpt je met een verzameling van 44 proefjes en uitdagingen.

Met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt, is het mogelijk om de wereld van de wetenschap te betreden. Het eerste wat je moet doen, is de PDF met de 44 zogenaamde Challenge Cards downloaden. Zoek vervolgens je favoriet uit en ga aan de slag.

Leerzaam

De uitdagingen zijn stuk voor stuk leerzaam en zorgen dat kinderen lekker met zowel hun handen als hun brein bezig zijn. Zo kunnen ze een race houden met auto’s die door ballonnen worden aangedreven. Of ontdekken hoe je een stevige constructie maakt van materialen als karton en spaghetti.

Het aanbod is erg divers en de proefjes zijn uitdagend, maar wel te doen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau is het soms handig als een ouder iemand helpt, maar dat is niet altijd nodig. Bij een aantal van de challenges hebben de ingenieurs van Dyson video’s gemaakt die extra hulp en uitleg bieden.

Leuke proefjes voor thuis
Hoe krijg je een ei in een fles?
Leuke proefjes voor thuis
Bouw een raceauto
Leuke proefjes voor thuis
Hoe maak je een brug van spaghetti?
Leuke proefjes voor thuis
Krijg uitleg in een video

Volg ons op Facebook