Elon Musk toont de tunnel van de toekomst

tesla in een tunnel

Elon Musk denkt graag hardop over oplossingen voor bijvoorbeeld verkeersproblemen. Zijn laatste idee is The Boring Company dat een netwerk van tunnels onder steden wil gaan bouwen.

Tunnels worden wel vaker gebruikt om het verkeer boven de grond te laten afnemen. De nieuwe tunnels onder Maastricht zijn daarvan een goed voorbeeld, maar Musk gaat met zijn Boring Company een stap verder.

Normaal gesproken heb je voor tunnels afritten en toegangswegen nodig. In dit geval kun je juist op meerdere plaatsen in de stad afzakken naar een tunnel en daar je reis vervolgen. In een mooie video laat hij zien hoe het in zijn werk gaat.

Magnetische rail

Je ziet een stad, die heel veel wegheeft van Los Angeles, met daaronder een uitgebreid stelsel van tunnels. Via platforms in de straten van de stad kun je je auto naar een tunnel verplaatsen om vervolgens via een magnetische rail op hoge snelheid verder te reizen.

Er zullen nog wel flink wat jaren verstrijken voordat dit werkelijkheid zal worden, maar The Boring Company is al wel begonnen met de eerste tests. Onder de parkeerplaats bij SpaceX in Hawthorne, Californië zijn ze op dit moment een testtunnel aan het aanleggen.

https://youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI

Volg ons op Facebook