Elon Musk lanceert een raket voor zijn SpaceX-project

In Californië en Arizona waren heel veel mensen getuige van de laatste ontwikkelingen rondom project SpaceX van Elon Musk. Vanaf een vliegbasis lanceerde hij een Falcon 9-raket, wat zorgde voor spectaculaire beelden.

Wat vlak na de lancering in de lucht te zien was, had meer weg van kunst dan wetenschap. De Falcon 9 vormde een zeer bijzondere wolk in de lucht. Wie goed keek, zag aan het puntje de raket vliegen. Veel ooggetuigen die niet wisten dat er een lancering was vanaf Vandenberg Airforce Base belden de politie met de melding dat ze een UFO zagen.

Timelapse

Er waren ook mensen die het nieuws rondom SpaceX goed volgen en van de lancering afwisten. Bijvoorbeeld Jesse Watson die vanuit de woestijn bij Yuma, Arizona de raket vanuit verschillende hoeken filmde. Hiervan maakte hij een mooie timelapse. De beelden ervan zie je in de video bovenaan deze pagina.

SpaceX van Elon Musk is een bedrijf dat zich richt op ruimtetransport. Bijvoorbeeld door mensen en goederen van en naar het ruimtestation ISS te vervoeren. Voorheen werden ruimtemissies altijd door de overheid gefinancierd. SpaceX is de eerste commerciële onderneming die serieuze stappen zet in de ontwikkelingen voor toekomstige ruimtereizen.