Facebook maakt unieke reisgids voor Rotterdam

Rotterdam
Foto: Mike van den Bos – Unsplash

Onder de noemer Community City Guide brengt Facebook interessante reisgidsen uit met daarin de beste tips voor een stedentrip. Rotterdam is de eerste Nederlandse stad die een eigen gids heeft. Deze is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Wat de Facebook Community City Guide nu anders maakt dan al die andere reisgidsen is dat de content samen is gemaakt met mensen uit de stad. Zij zijn immers degene die echt weten welke plekken de moeite van een bezoek waard zijn. Er is gebruik gemaakt van de kennis van de leden van 13 zeer actieve Rotterdamse Facebookgroepen.

De geselecteerde groepen zijn heel divers. Bijvoorbeeld: ‘Kom je ook uit Rotterdam dan?’, ‘Gay Rotterdam’, ‘Havenvrienden Rotterdam’ of ‘Mopsenwandelingen Rotterdam’. Deze laatste is een groep van eigenaren en liefhebbers van mopshonden die graag langs mooie plekken in de stad wandelen. Ook zijn er groepen met liefhebbers van bijvoorbeeld planten en architectuur aangehaakt. Door alle kennis van de leden van deze groepen te bundelen heeft Facebook een mooi boek kunnen samenstellen.

Lokale ondernemers

Door te kiezen voor lokale expertise staat in deze gids juist de lokale ondernemer centraal. Waar bekende reisgidsen vaak met dezelfde bekende namen komen, zorgt de Community City Guide juist dat ook kleinere zaken in de spotlights komen te staan. Zeker in deze tijd is dat zeer welkom. Kleinschalige horeca en middenstand kan in de coronacrisis wel wat extra bezoek gebruiken.

Staat een bezoek aan Rotterdam binnenkort bij jou op de planning? Dan kun je op heel veel plekken in de stad terecht voor een editie van de Facebook Community City Guide Rotterdam. Bijvoorbeeld bij de Rotterdam Tourist Information-punten. Je kunt de gids ook online bekijken in zowel het Nederlands als het Engels. Ook zijn online de edities van andere steden te vinden. Zelf hebben we zo’n gids gebruikt in het Poolse Krakau en kwamen daarmee op bijzondere plekken en in goede lokale restaurants terecht.

stadsgids

Volg ons op Facebook