Fitzroy verpakt hun eigen rum in een gerecyclede fles

rum in een duurzame fles

Rum drinken en daarmee bijdragen aan een betere wereld. Dat is nu mogelijk dankzij de Fitzroy Premium Navy Rum die te koop is in een bijzondere fles.

Fitzroy is van oorsprong een creatief bureau dat slimme dingen bedenkt voor merken en mensen.  Verre van een drankmerk dus. Toch hebben ze een eigen rum uitgebracht: Fitzroy Premium Navy Rum. Hierbij is niet alleen de inhoud van de fles belangrijk, maar ook de fles zelf. Zeker de dop.

Afval op het strand

Deze is gemaakt van plastic wikkels die als etiket om flesjes Coca-Cola gaan. Een grote partij van deze wikkels was in de Noordzee terecht gekomen. In januari van dit jaar spoelden de wikkels aan op de stranden van onze kust. Bij Fitzroy bedachten ze een oplossing voor dit afvalprobleem. De wikkels zijn verwerkt tot een prachtige dop die de fles rum siert. Ook het glas van de fles zelf is gemaakt van glas dat uit de zee is gevist. Bij Fitzroy noemen ze dat From Waste to Wasted.

Bij zo’n fles hoort natuurlijk een passende inhoud. Denk je aan de zee, dan denk je aan rum. De eerste keus voor piraten en andere zeebonken. Fitzroy maakte deze rum van een blend van ongelagerde pot still rum uit Jamaica, 3 jaar oude rum uit Barbados en ongelagerde rum uit Trinidad. Samen vormen ze een mooie donkere rum met veel smaak.

De Fitzroy Premium Navy Rum is behoorlijk exclusief en alleen te koop bij het kantoor van Fitzroy aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam en de vestigingen van de Amsterdamse slijterij Chabrol.

colawikkels krijgen tweede leven

het versnipperen van de colawikkels
Het versnipperen van de colawikkels

dop in wording

dop van duurzaam materiaal
Dop van colawikkels

duurzame dop

from waste to wasted