De Ford Mustang komt dit jaar naar Europa

De nieuwe Ford Mustang

De Ford Mustang zal dit jaar voor het eerst in Europa, en dus ook in Nederland, verkrijgbaar zijn. Het meest legendarische model van Ford verschijnt in juli bij de dealer.

De Mustang bestaat al sinds 1964, maar stond nooit bij een Nederlandse dealer in de showroom. Dat is extra vreemd als je bedenkt dat tussen 1965 en 1967 de auto ook in een fabriek in Amsterdam van de band rolde.

8 miljoen likes

Maar goed, de Ford Mustang komt nu dus officieel naar Europa en dat Ford daarmee een goede keuze heeft gemaakt bewijst het feit dat 2700 mensen een order voor zo’n auto hebben geplaatst. De populariteit van de Mustang blijkt ook uit het feit dat deze met meer dan 8 miljoen likes heeft op Facebook. Iets wat geen andere automodel haalt.

De Europese kopers hebben keuze uit een aantal opties. Zo kun je kiezen tussen een originele 5.0 liter V8-motor en een iets beschaafdere 2.3 liter EcoBoost-motor. Een andere belangrijke keuze is die tussen een fastback (coupé) en convertible (cabriolet).

G-kracht

Een Ford Mustang koop je natuurlijk voor twee dingen: het geweldige uiterlijk en de prestaties. Mocht je in de gelegenheid zijn om met de nieuwe Mustang op een circuit te kunnen rijden, dan heeft de auto daarvoor speciale Circuit Apps die zorgen dat deze optimaal presteert. Als je een beetje je best doet dan is het mogelijk om in bochten een G-kracht van 0.97 te ervaren.

De nieuwe Ford Mustang is vanaf juli bij de Nederlandse FordStores te bewonderen, maar je kunt er nu al een bestellen. Prijzen zijn vanaf € 47.600.

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang
Ford Mustang
Photo: James Lipman / jameslipman.com

De nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang

Volg ons op Facebook