Getest: Denon Cocoon

denon cocoon stream

De meeste muziek luisteren we tegenwoordig digitaal. In de vorm van MP3’s of een stream. Daarom is het tijd om je muziekinstallatie in je huis of kamer daar aan aan te passen. De ouderwetse stereo-installatie heeft zijn beste tijd gehad.

Een zeer geschikt apparaat om op moderne wijze naar muziek te luisteren is de Cocoon Stream van Denon. Deze Cocoon is de opvolger van een eerder model dat je nog in de categorie docking station kan indelen. Met een plekje waar je een iPhone kon plaatsen.

App

Deze nieuwe versie doet alles draadloos, maar werkt ook met draadje. Deze laatste methode bleek zelfs onze favoriete manier van muziek luisteren te zijn. Maar laten we beginnen met de draadloze opties. Via een aantal manieren is de Cocoon te installeren. Wij kozen voor de app voor de iPhone, maar ook door even contact te maken met je router kun je deze luidspreker in je netwerk opnemen.

Vervolgens kan je aan de slag. Alles op je smartphone of andere apparaten in je netwerk kun je laten streamen naar de Cocoon. Waarom wij uiteindelijk gekozen om de iPhone met een kabel aan de achterkant van de Cocoon te verbinden is het feit dat de telefoon dan ook meteen aan een oplader ligt. Essentieel als je je smartphone veel gebruikt. Het nadeel is wel dat er vertraging zit tussen de bediening op de iPhone en de reactie van de Cocoon. Vooral bij het harder of zachter zetten van de muziek was dit opvallend.

Geluid

Het geluid is erg goed. De Denon Cocoon past prima in een kast of op een tafel, maar ondanks deze beperkte afmetingen is het geluid kamervullend. We hebben natuurlijk getest met veel verschillende soorten muziek, maar alles klonk goed. Hoge tonen zijn zuiver en bassen zijn lekker diep. Zeker als je het volume een beetje opschroeft. Ook qua ontwerp misstaat de Cocoon niet in je interieur.

De voorkant is bijna helemaal luidspreker op een kleine display na. Daarop kun je bijvoorbeeld zien welk nummer er momenteel speelt. De achterkant van het niervormige apparaat is glad en heeft onderaan een aantal knoppen en aansluitingen waaronder USB, een Aux in, ruimte voor een netwerkkabel en knoppen om verbinding te maken met je router. Bij het apparaat zit ook nog een afstandbediening, maar die hebben we nagenoeg niet gebruikt omdat we eigenlijk alles via de iPhone hebben gedaan.

De Denon Cocoon Stream kost 299 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit. En wij kunnen hem van harte aanbevelen.

denon cocoon stream

Volg ons op Facebook