Gosha Rubchinskiy: streetwear uit Moskou

streetwear uit Rusland

Streetwear haalt zijn inspiratie vooral van de straten in steden als New York, Londen en Tokio, maar er zijn natuurlijk veel meer grote steden op de wereld. Bijvoorbeeld Moskou. Uit die stad komt de streetwear van Gosha Rubchinskiy.

Het merk heeft zijn wortels in de skateboardscene van de Russische hoofdstad en is een opvallende mix van klassieke streetwear, skateboarding en invloeden uit Rusland en China. Ook de mode van rijke kids uit Milaan in de jaren 80 en subculturen uit het Russische voetbal zijn volgens het merk terug te zien in de nieuwe collectie.

Met deze collectie maakt Gosha Rubchinskiy de overstap naar het Westen. De presentatie was op de fashion week van Parijs en de kledingstukken zijn nu ook te koop bij West-Europese winkels als bijvoorbeeld het Engelse END. of Dover Street Market.

Bij een Russisch kledingmerk mogen natuurlijk warme jassen niet ontbreken. Verder zijn er sweaters en shirts met het woord sport in het Russisch en Chinees en sjaals die verwijzen naar die van voetbalsupporters.

streetwear uit Rusland

streetwear uit Rusland

streetwear uit Rusland

streetwear uit Rusland

Volg ons op Facebook