Bekijk het Göteborg Film Festival op een afgelegen eiland

eiland

Festivals moeten zeer creatief zijn om hun publiek nog een beetje te kunnen bereiken. Zo ook het Göteborg Film Festival in Zweden. Zij gaan voornamelijk online hun programma tonen, maar hebben daarnaast een paar bijzondere uitzonderingen.

Echte liefhebbers die normaal gesproken op het filmfestival zoveel mogelijk proberen te zien, krijgen de kans om het programma toch op het witte doek te bekijken. Dat doen ze dan wel geheel coronaproof en daarbij heeft de organisatie van het festival geen halve maatregelen getroffen.

Er zijn drie locaties geselecteerd waar slechts één bezoeker een week lang alle 60 films mag bekijken. Twee daarvan zijn in de stad te vinden. Zo is er één plekje vrijgehouden in het Scandinavium, een enorme sporthal waar je normaal naar de ijshockeywedstrijden van Frölunda HC kunt kijken. Of in de Drakenbioscoop, normaal gesproken een drukke plek tijdens het festival.

Vuurtoreneiland

Voor wie echt even weg van de gewone wereld wil zijn en zich voor 100% wil storten op het festival is er tot slot ook één plek gereserveerd op het vuurtoreneiland Pater Noster, dat ten noordwesten van Göteborg op zee ligt. Het staat bekend als een van de meest afgelegen en barre locaties van heel Zweden. Vooral de constante harde wind is berucht.

Iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden voor die felbegeerde plekken van The Isolated Cinema. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je in Zweden woont en dat je dagelijks verslag doet van wat je hebt gezien. Misschien is dit ook wel een mooi idee voor Nederlandse festivals als het IFFR. Ik wil wel een paar dagen bovenin de Euromast naar films kijken.

stadion
Scandinavium
theater
Drakenbioscoop

Volg ons op Facebook