HACKED by__ realiseert collectie met ASN Bank

HACKED by__ x ASN Bank

HACKED by _ is een project van de beroemde Nederlandse modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum. HACKED by__ is een bijzondere samenwerking aangegaan met ASN Bank. Hierdoor werd het mogelijk om een speciale collectie te creëren.

De HACKED by__ X ASN Bank collection #1 is gemaakt van restpartijen uit de mode-industrie en volledig geproduceerd in Nederland. De collectie bestaat uit 15 kledingstukken voor mannen en vrouwen. Zogeheten ‘fashion waste’ diende als grondstof voor de items. Hiermee worden restmaterialen en onverkochte, dan wel te veel geproduceerde kledingstukken bedoeld.

Recyclen en upcyclen

Bestaande items zijn door de ontwerpers ge-upcycled door toepassing van deconstructie- en collagetechnieken. Door het weghalen en toevoegen van nieuwe elementen transformeren de stukken tot eigentijdse kleding met een eigen unieke identiteit. Zo is de top met oversized mouwen een combinatie van een basic zwart sweatshirt en een stuk reststof met kleurrijke print. En een eenvoudig overhemd veranderde door het toevoegen van een rits, uitvergrote borstzak en klittenband in een prachtig overshirt met veel details.

Eerlijke en lokale productie

De collectie is op een eerlijke manier in Nederland geproduceerd door middel van samenwerkingen met lokale partijen. Eén van de partners is i-did. Dit bedrijf zet mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in, waaronder vluchtelingen en langdurig werklozen, en biedt ze een eerlijk en leefbaar loon.

Samenwerking met ASN

De unieke collectie werd mogelijk door de steun van ASN Bank. Ze helpt HACKED by__ om zich verder te ontwikkelen en om de zichtbaarheid te vergroten. Hierdoor kunnen de duurzame ambities van het merk worden gerealiseerd. Verder gebruikt ASN Bank haar invloed als investeerder om de mode-industrie duurzamer te maken. De bank focust zich specifiek op het realiseren van een leefbaar loon voor alle mensen die in deze bedrijfstak werkzaam zijn. Bovendien sluit de bank zich aan bij de ambitie van HACKED by_ om de problemen in deze industrie op een creatieve manier aan de orde te stellen en modeliefhebbers een duurzamer en eerlijker alternatief te bieden.

Lancering eerste editie

En nu is er dus de eerste editie van deze speciale collectie. De serie zal vervolgens opnieuw worden uitgebracht in telkens wisselende materialen, kleuren en samenstellingen. Deze nieuwe edities zullen bij steeds wisselende verkooppunten verkrijgbaar zijn.

De HACKED by__ X ASN Bank collection #1 is vanaf 19 september verkrijgbaar bij conceptstore X BANK (Spuistraat 172, Amsterdam) en online via hackedby.nl. De stukken verschijnen in een gelimiteerde oplage. Prijzen variëren van € 89,- voor een T-shirt tot € 249,- voor een jas.

HACKED by__ x ASN Bank

HACKED by__ x ASN Bank

HACKED by__ x ASN Bank

HACKED by__ x ASN Bank

HACKED by__ x ASN Bank

Foto’s: Renée de Groot

Volg ons op Facebook