Hard Rock Hotel Amsterdam American opent zijn deuren

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Het eerste Hard Rock Hotel van Nederland opent binnenkort zijn deuren. Vanaf april 2020 kun je overnachten in het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het bekende, monumentale pand aan het Leidseplein wordt momenteel grondig gerenoveerd.

Het voormalige iconische American Hotel Amsterdam, al decennialang een plek waar artiesten samenkomen, wordt op dit ogenblik in oude luister hersteld en is vanaf 1 april het Hard Rock Hotel Amsterdam American. In het vernieuwde hotel zullen muziek en cultuur wederom een prominente rol spelen. Wat wil je ook als bekende concertzalen en theaters als Paradiso, De Melkweg, het DeLaMar Theater en de Stadsschouwburg om de hoek liggen.

Uitgebreide renovatie

De renovatie van het pand ging in 2019 van start. De verbouwing van de 173 kamers en suites is inmiddels klaar. Nu is men bezig met het opknappen van de lobby, receptie, vergaderzalen, fitnessruimte (het zogeheten Body Rock fitness center, met apparatuur van Technogym) en hotelbar Bar Americain.

De architecten Ray Kentie & Partners en interieurarchitect Feran Hugo hebben gekozen voor een combinatie van traditioneel en modern. In de lobby keren elementen terug die jarenlang afgedekt zijn geweest, zoals de marmeren pilaren, een houten vloer en een prachtige originele marmeren trap. Daarnaast blijven de glas-in-loodramen en schilderingen op de binnenmuren. Ook het interieur en concept van het geliefde Café Americain blijven onveranderd, evenals de monumentale gevel van het gebouw uit 1902.

Items van beroemde artiesten

Vanzelfsprekend krijgen de kenmerkende memorabilia uit de Hard Rock-collectie een prominente plek binnen het interieur. Speciaal voor Amsterdam zijn er ook objecten van lokale artiesten gecureerd. Daarnaast komt er een Rock Shop waar souvenirs te koop zijn als T-shirts en pins.

Alles is muziek

De liefde voor muziek is waar het bij het Hard Rock Hotel allemaal om draait. Het hotel Americain heeft daarom verschillende ruimtes beschikbaar voor optredens en concerten. Ook wordt er een speciaal muziekprogramma geboden. The Sound of Your Stay bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kunnen gasten speciaal samengestelde afspeellijsten streamen of downloaden, een Fender-gitaar laten afleveren voor een jamsessie of vinyl selecteren voor de Crosley-platenspeler die in elke kamer staat. Tot slot is er voor de ultieme ontspanning en om op te laden Rock Om: drie in-room yoga video’s van gerenommeerde producer DJ Drez en zijn vrouw, muzikant en yogi, Marti Nikko.

Naar verwachting is het Hard Rock Hotel Amsterdam American (onderdeel van Eden Hotels) in april 2020 gereed.

Hard Rock Hotel Amsterdam American
Leidsekade 97
Amsterdam

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam American