Het nieuwe werken met HubClub

HubClub Rotterdam
Via HubClub kun je in Rotterdam op een eenvoudige manier flexwerken bij verschillende coworking spaces. Download de app een geef aan in welke hub je voor een dag een werkplek wilt reserveren.

Door corona heeft het nieuwe, flexibele werken versneld z´n intrede gedaan. Het afgelopen jaar hebben we massaal ontdekt dat een vaste plek op kantoor niet per se nodig is om productief te zijn. Thuiswerken werd ineens de norm en afspraken, meetings of events bleken ook op afstand plaats te kunnen vinden. De kans is daarom groot dat veel mensen na de pandemie merendeels blijven thuiswerken en niet meer fulltime naar kantoor gaan.

Toch is thuiswerken ook niet altijd even handig. Er is vaak meer afleiding, het bemoeilijkt de scheiding tussen werk en privé en er is minder sociaal contact. Ook zijn onze thuiswerkplekken niet altijd ergonomisch ingericht en dat kan vervolgens weer leiden tot nek- en schouderklachten. Veel werknemers worstelen dan ook nog met de invulling van het nieuwe werken.

Werken anno nu

HubClub biedt een oplossing die perfect bij de nieuwe werksituatie past: thuiswerken gecombineerd met een netwerk van lokale hubs. HubClub verbindt verschillende flexwerkplekken en wil ervoor zorgen dat we allemaal lokaal gaan werken. Hierdoor hebben we minder kantoorruimte nodig en is er een gezondere balans tussen werk en privé. Bovendien is er ook nog sprake van minder reistijd, minder verkeersbewegingen, minder files en minder CO2 uitstoot. Een win-winsituatie dus.

HubClub is dit voorjaar gelanceerd in Rotterdam, maar als het aan de oprichters ligt blijft het daar niet bij. Ze hebben namelijk de ambitie om hét abonnement voor flexwerken in Nederland te worden. HubClub: “We gaan straks niet meer naar een kantoor in een andere stad reizen om mailtjes te beantwoorden, maar thuiswerken is ook niet altijd ideaal. HubClub verbindt de beste coworking spaces via één app, waardoor lokaal werken, in een professionele omgeving, ineens voor iedereen toegankelijk wordt.”

Slim gebruik van ruimte

Kantoren staan tegenwoordig vaker leeg dan dat ze gebruikt worden. Veel grote bedrijven zijn zelfs al bezig om delen van hun kantoren af te stoten en hun werknemers hydride te laten werken: deels thuis en deels op kantoor. Als we onze kantoren slimmer gebruiken, hebben we er veel minder nodig. HubClub maakt flexwerkplekken toegankelijk voor nieuwe doelgroepen zoals corporates, (lokale) overheden en MKB, maar ook voor freelancers en startups. Door ruimtes slim en flexibel te gebruiken wil de Rotterdamse startup bijdragen aan het leefbaarder maken van steden én zorgen voor een betere work-life balance voor professionals.

De oprichting

Het idee begon voor de oprichters tijdens de coronacrisis. Toen zij niet langer op kantoor, maar ook niet elke dag thuis konden werken, bezochten ze steeds vaker verschillende coworking spaces in Rotterdam om daar gefocust aan de slag te kunnen gaan. Van het een kwam het ander en nu is er HubClub dat allerlei lokale werkplekken met elkaar verbindt. Hierdoor hebben Rotterdammers de kans om iedere dag te werken op een professionele plek in de buurt. En dat zijn zeer diverse plekken, waaronder zelfs de Euromast. HubClub: “Het leuke is dat we op allerlei inspirerende plekken aan het werk zijn binnen verschillende communities. De ene dag werken we bij impact hub LaatBloeien met goede meeting rooms aan het Hofplein en de andere dag bij techhub 42workspace op de Witte de Withstraat met goede lunchzaken en terrasjes voor de vrijdagmiddagborrel.”

Het werkt eenvoudig

(Flex)werken vanuit de beste coworking spaces van Rotterdam met één abonnement. Het concept is eenvoudig: download de app, meld je aan en kies een hub naar keuze, reserveer je plek en begin je werkdag. HubClub is trouwens gratis uit te proberen. Als gebruiker kun je de app downloaden en je daar registreren voor een free trial of je aanmelden via www.hub-club.nl.

HubClub Rotterdam

HubClub Rotterdam

HubClub Rotterdam

HubClub Rotterdam