Huawei presenteert de nieuwe P40

Huawei P40
Huawei P40 Pro+

Huawei heeft vandaag hun nieuwste toestel gepresenteerd. Het belangrijkste speerpunt van de nieuwe P40 is de camera. Deze moet mobiel filmen en fotograferen naar een hoger niveau tillen.

Een grote troef van Huawei in de strijd met de concurentie is de samenwerking met Leica. Samen hebben ze het nieuwe Ultra Vision Leica-camerasysteem ontwikkeld, waarmee je ongeëvenaard mooie foto’s kunt maken. De P40 komt in verschillende uitvoeringen met bijbehorende camera-configuraties.

Zoom

De Huawei P40 is voorzien van een ultragroothoek-, groothoek- en telelens. De Huawei P40 Pro heeft een nog betere Leica Quad Camera met een krachtigere Ultra Wide Cine Camera en Time of Flight (TOF) camera met 50x SuperSensing Zoom. De Huawei P40 Pro+ focust nog meer op zoomen met de SuperZoom lens die 10x optische zoom en 100x maximale digitale zoom ondersteunt.

Ook qua uiterlijk zijn er verschillen tussen de uitvoeringen. Zo hebben de P40 Pro en de P40 Pro+ een zogenaamde Quad-curve Overflow Display. Dit is een gebogen rand aan vier zijden van het toestel. Huawei omschrijft het effect dat hierdoor ontstaat als een vorm die doet denken aan water dat net niet over de rand van een infinity pool stroomt. Klinkt erg interessant! Deze vorm zorgt ook voor een verbeterde houvast en verbeterde kijkervaring.

5G

Alle toestellen zijn klaar voor 5G dankzij de krachtige Kirin 990 5G aan de binnenkant. Naast 5G is ook de verbinding met Wi-Fi beter dan ooit door de ondersteuning van Wi-Fi 6 Plus. Hierdoor kan data sneller dan ooit worden overgedragen. Ideaal voor mensen die de P40 gaan gebruiken om mee te gamen.

De P40-serie is te koop vanaf 7 april. De luxe Huawei P40 Pro+ volgt in juni. Op de website van Huawei kun je meer informatie vinden over de verschillen tussen alle uitvoeringen.

Huawei P40
Huawei P40
Huawei P40
Huawei P40
Huawei P40
Huawei P40 Pro
Huawei P40
Huawei P40 Pro+