Kunst boven de bank bij galerie LOGMAN

Boven de Bank

Bij LOGMAN, galerie voor hedendaagse kunst in Utrecht, staan ze tot en met 13 april stil bij een typisch verschijnsel: kunst boven de bank.

Je kent vast het beeld wel van een doorsnee Nederlandse woonkamer met aan de ene kant een televisie en aan de andere kant een bank met een schilderij erboven. Ook bekend is de uitdrukking “Wat heb jij boven de bank hangen?” Rondom dat idee hebben Lydia van Oosten (kunstadviseur) en Henk Logman (galeriehouder) een expositie ingericht: Boven de Bank.

In galerie LOGMAN staan dan ook vier banken opgesteld: een BR02 van Martin Visser, een Chesterfield en twee speciaal voor deze expositie ontworpen banken (Suzanne Paskamp & Jan Rebergen en Henk Logman). Boven en rondom deze banken zijn werken te bewonderen van 50 kunstenaars.

Expositie gaat door

Als bezoeker kun je je laten verrassen door de mooie keuzes die zijn gemaakt door de curatoren en je laten voorlichten over wat bij jou mooi zal hangen boven de bank. Het werk ergens anders ophangen of neerzetten mag natuurlijk ook. Ondanks de coronacrisis gaat deze expositie gewoon door, maar dan wel anders dan je gewend bent.

Het bezoeken van de galerie kan alleen nadat je via de website van LOGMAN een afspraak hebt gemaakt. Een mailtje sturen naar de galerie kan ook. En als je er toch bent, vergeet dan niet om de installatie van Thomas Knopper in de kelder te bekijken.

Boven de Bank

Boven de Bank

Volg ons op Facebook