Kunst in de vloer

kunstzinnige vloer

Kunst in de vorm van schilderijen hang je op aan de muur. Een beeldhouwwerk of sculptuur geef je een mooie plek in je woning. Maar waarom geen kunst in de vloer? De vloer steekt immers maar saai af, vergeleken bij wat je aan de wand hebt hangen? Een kunstzinnige vloer kan heel goed met een gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is tegenwoordig razend populair. Een gietvloer was in het verleden vooral te zien in showrooms en bedrijfspanden, inmiddels is deze vloer een populaire vloersoort bij particulieren. Zoals de naam al aangeeft wordt een gietvloer gegoten, waarna deze uithardt. Hierdoor krijg je een volledig naadloze vloer. Als je drempels laat verwijderen, dan is het mogelijk om alle kamers naadloos met elkaar te verbinden door middel van een gietvloer. De vloer heeft een glad oppervlak en is daardoor zeer gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is een gietvloer ook over sommige bestaande vloeren te gieten, zoals een tegelvloer. Je hebt dan een goed isolerende vloer waarmee je energie bespaart. Een gietvloer gaat ook goed samen met vloerverwarming. Vloerverwarming warmt de ruimte geleidelijk op en ook hier kun je energie mee besparen. Het bijzondere aan een gietvloer is dat er kunsthars aan is toegevoegd. Voor huishoudelijke omgevingen wordt vaak gekozen voor een polyurethaanvloer, een type gietvloer. Dit maakt de vloer elastisch en slijtvast.

Kunstzinnig met kleur

In de regel wordt gekozen voor een gietvloer in een bepaalde kleur. Er zijn geen beperkingen in het aantal kleuren dat je kunt kiezen voor een gietvloer. Een gietvloer in een egale kleur staat misschien wel strak, maar kan ook enigszins saai zijn. Je gietvloer wordt al iets meer kunstzinnig als je kiest voor meerdere kleuren. Het kan een keuze zijn om in iedere ruimte een gietvloer met een andere kleur te kiezen, maar het is ook mogelijk om in één ruimte meerdere kleuren in de vloer naar voren te laten komen. Dit kan strak, door bijvoorbeeld meerdere vierkante blokken in een andere kleur, maar eigenlijk ben je niet beperkt in soorten vormen. Wil je gewoon een abstracte vorm in allerlei kleuren in je gietvloer? Dat is allemaal mogelijk en zal je een unieke en opvallende vloer opleveren.

Andere kunst

Niet alleen werken met verschillende kleuren en vormen zorgen voor een kunstzinnige gietvloer. Je kunt ook objecten en materialen aan je vloer toevoegen. Denk eens aan een creatieve vloer waarin schelpen of munten zijn verwerkt. Het geld ligt letterlijk voor het oprapen lijkt het, maar zit veilig onder een transparante toplaag verborgen. Ook met zand in de gietvloer kun je hele speciale effecten krijgen. Er zijn zelfs vloerleveranciers die winegums of smarties in de vloer verwerken. Dit is mogelijk doordat het snoep volledig luchtdicht in de snoepjesvloer zitten opgesloten en dus niet zal bederven. Houd je wel van een Rembrandt of een van Gogh? Met vooraf geprinte folies kun je afbeeldingen van een kunstwerk levensgroot in je gietvloer verwerken. Je loopt dus over een Rembrandt of van Gogh schilderij. Met een dergelijke gietvloer heb je niet alleen een degelijke en slijtvaste vloer om over te lopen, maar ook de nodige kunst in huis gehaald.