Let it Grow toont de positieve effecten van bloemen en planten

Let it Grow

Dat bloemen en planten goed voor ons zijn, dat weten we eigenlijk allemaal. Alleen doen we hier veel te weinig mee. Let it Grow hoopt mensen bewuster te maken van de positieve effecten.

Let it Grow opende speciaal hiervoor een conceptstore op station Amsterdam CS. Een ideale plek, want juist de inwoner van de grote stad kan wel wat extra groen bewustzijn gebruiken. Speciaal voor de winkel heeft futuroloog Jacintha Scheerder onderzoek gedaan naar alle positieve effecten van bloemen en planten. Welke dat zijn, kun je tot en met 30 november 2017 ontdekken in Let it Grow.

Weinig groen in de stad

Eén van de belangrijkste speerpunten van het onderzoek van Jacintha Scheerder is het feit dat mensen meer en meer in de stad of in stedelijke gebieden gaan wonen. Zij verwacht dat deze trend zeker tot 2050 zal blijven doorgaan. Als je dit gegeven combineert met het feit dat er sowieso minder groen in een stad te vinden is, kom je al snel tot de belangrijkste conclusie: mensen hebben echt meer bloemen en planten nodig om zich heen.

Als je de conceptstore bezoekt, kun je zelf ervaren wat voor invloed bloemen en planten kunnen hebben op zaken als stress, focus, hoop en vertrouwen. Om dit mooi te visualiseren is de hulp ingeroepen van kunstenaar Thomas Traum die onder andere werkt voor Kenzo en Dekmantel. Het is ook mogelijk om in Let it Grow workshops te volgen. Deze zijn niet alleen voor particuliere stadsbewoners, maar juist ook voor (startende ondernemers) en kunstenaars.

Let it Grow is onderdeel van Lil’ Amsterdam. Een tijdelijke verzamelplek van kunst, cultuur en ondernemerschap in Amsterdam Centraal. Je kunt de winkel vinden in de Amstelpassage.

Let it Grow

Volg ons op Facebook