Loop.a life innoveert met gerecyclede Softwool

Loop.a Life

Loop.a Life heeft een manier gevonden om afgedankte alpaca en cashmere te verwerken. Zulk mooi materiaal verdient namelijk een tweede leven. Het resultaat is een duurzame collectie gebreide truien van comfortabel Softwool.

Ondanks al onze donaties aan de textielbak is slechts 1% van de wereldwijde kledingproductie gemaakt van gedragen kleding. Veel gerecyclede kleding wordt momenteel geproduceerd van industrieafval en afgedankte kleding wordt dikwijls aan de andere kant van de wereld niet transparant en onder erbarmelijke omstandigheden verwerkt.

Circulair textiel

Loop.a Life pakt het anders aan. Het bedrijf is koploper op het gebied van circulair textiel en werkt al 4 jaar aan nieuwe oplossingen voor lokale reststromen. Het is hun missie om de hele afvalberg te verwerken tot mooie nieuwe materialen, kleuren en collecties (kleding, accessoires en interieur-textiel).

Geen verf

Ditmaal was het de ambitie om alpaca en cashmere te recyclen tot zachte garens in nieuwe kleuren. In totaal werden er 3 soorten garens ontwikkeld. En door bestaande kleuren te mengen, hoefde er geen (vervuilende) verf te worden gebruikt in het productieproces. Het eindresultaat is een gelimiteerde collectie die bestaat uit fijne- en grof gebreide truien van zogeheten Softwool.

Crowdfunding

Sinds begin november zijn de stijlvolle basics te reserveren via een voorverkoopmodule. Door het plaatsen van een pre-order koop je een mooi item met een bijzonder verhaal. Bovendien zorgt deze vorm van verkopen ervoor dat er geen materiaal verloren gaat. Alleen wat besteld is, wordt geproduceerd.

Het doel van Loop.a Life is om 200 Softwool-items verkopen. Met het bedrag dat ze ophalen tijdens deze campagne willen ze we nog meer ingezameld textiel recyclen, garens innoveren en het kleurenpalet van Softwool uitbreiden. Door via deze crowdfunding een trui aan te schaffen, werk je mee aan een schone en groene planeet.

Loop.a Life

Loop.a Life

Loop.a Life

Loop.a Life