Luxe slapen op een matras van muun

muun

Het Berlijnse bedrijf muun biedt een totaalervaring aan voor in de slaapkamer. Ze hebben prachtig ontworpen badjassen, roomsprays, pyjama’s, bedden, geurkaarsen, dekbedden en kussens. Maar ook een perfect matras dat je helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke wensen. Wat betreft het laatste namen wij de proef op de som.

De producten van slaapconcept Muun (spreek uit als Moen) staan garant voor goede kwaliteit, comfort en mooi design. Het bedrijf gaat absoluut niet voor ‘one size fits all’. En dat geldt zeker voor hun matrassen. Ze hebben namelijk een matras ontwikkeld waarin meerdere matrassen zijn verwerkt. Je kunt het matras niet alleen aanpassen aan jouw eigen voorkeuren, maar ook aan die van je partner!

Jouw idee van comfort

Het matras bestaat namelijk uit meerdere delen. Allereerst kun je per persoon bij het basismatras kiezen voor een harde of een zachte kant.  Vervolgens leg je de toplaag erbovenop en ook hier kunnen jij en je partner weer kiezen uit 2 opties. De ene kant van de toplaag is wat harder en bevat allerlei gaatjes. Dit wordt de koele zijde genoemd. De andere kant van het dekmatras is daarentegen verwarmend. Deze bestaat geheel uit memory foam, dat zich tijdens het slapen aanpast aan je lichaam.

En nu komt het mooiste: al deze opties smelten samen tot 1 matras. Dus niet 2 losse matrassen in je bed met zo’n vervelende kier ertussen. Wij waren echt verbaasd hoe makkelijk je alle onderdelen door middel van stevige stoffen en goede ritsen tot 1 geheel maakt. Aan de buitenkant zie je ook totaal niet dat het uit 2 verschillende keuzes bestaat. Want in ons geval gingen we allebei voor het harde basismatras, maar kozen we ieder voor een andere toplaag. En het moet gezegd: het matras ligt echt heel erg goed. We hebben ‘m nu 2 weken in huis en we zijn in de tussentijd echt fan geworden! Minder belangrijk dan lekker slapen natuurlijk, maar het design staat ook nog eens mooi in je slaapkamer. Wij hebben het grijze matras in huis, maar je kunt ook kiezen voor donkerblauw en wit.

Proef op de som nemen

Muun is zelf natuurlijk ook overtuigd van de kwaliteit van hun matrassen, want ze bieden een proefperiode van 100 dagen. Bevalt het niet, dan wordt alles weer opgehaald en krijg je het aankoopbedrag terug. De verschillende onderdelen worden overigens heel makkelijk aan huis geleverd. Vanaf de breedte van 1,40 meter krijg je 2 kartonnen dozen thuisbezorgd. Hierin zitten de onderdelen van het matras in mooie hoezen verpakt.

Interview met oprichters van muun

Omdat we erg benieuwd waren geworden naar het idee achter het merk, stelden we medeoprichter Frederic Böert enkele vragen.

• Hoe zijn jullie met muun begonnen? Hoe raken 2 mannen verzeild in de matras-industrie? Er zijn tegenwoordig veel soortgelijke aanbieders, dus waarin onderscheidt muun zich van de rest?

“We vonden het vreemd dat iets universeels en persoonlijks als slapen zo wordt gestandaardiseerd door matrasfabrikanten. De industrie bepaalt hier eigenlijk wat comfortabel is en niet de klant. Wij wilden met muun juist een meer persoonlijke ervaring creëren die voldoet aan verschillende slaaptypes. We hebben daarom een matras ontwikkeld met verschillende hardheden en diverse niveaus van comfort. De crux zit ‘m daarbij in het ‘flip mechanisme’. Deze prijswinnende werkwijze (Red Dot design award en de German Design Award 2017) zorgt ervoor dat je in een handomdraai je matras in elkaar zet. Door simpelweg jouw favoriete kant te kiezen bij zowel het basismatras als de toplaag heb je uiteindelijk een compleet matras dat goed bij je past. Verder zijn we er trots op dat al onze producten lokaal hier in Duitsland worden gemaakt. Dit betekent dat we onze kwaliteit kunnen waarborgen. Doordat we onze producten verkopen zonder tussenpersonen, kunnen we onze prijzen daarentegen binnen de perken houden. Bovendien hebben we niet gekozen voor een doorsnee wit matras, maar voor eentje met een mooi design, zodat het echt onderdeel wordt van je slaapkamerinterieur.”

• Is het toeval dat er tegenwoordig zoveel vergelijkbare bedrijven als muun zijn?

“Zeker niet! Ik denk dat het een reactie is op de ouderwetse manier van een matras kopen. De klantenservice is op dit gebied vaak ondermaats. Als je de winkel binnenstapt, zie je té veel matrassen tegelijk. Ook zijn ze allemaal gemaakt van fancy materialen, die er eigenlijk allemaal hetzelfde uitzien. En na het testen van een aantal matrassen, weet je eigenlijk al niet meer hoe de eerste ook alweer lag. Hoe vind je nu een perfect matras, waar je toch zeker de komende 10 jaar mee voort wil, na een test van slechts 10 minuten?”

• Hoe kwamen jullie op het idee om tegelijk een harde en een zachte kant te maken?

“We hebben een jaar gespendeerd aan de ontwikkeling van het product. Hier zat ook een lange periode bij waarin we ons bezighielden met klantonderzoek. Daardoor kwamen we erachter dat comfort een erg subjectief begrip is. Elke klant heeft zo zijn of haar eigen definitie van comfort. De ene persoon houdt van een hard matras, terwijl de ander juist voor zacht zou kiezen. Dit is natuurlijk waarom stellen het vaak zo moeilijk vinden om te beslissen wat nu gezamenlijk hun perfecte matras is! Daarom hebben wij een product ontworpen waarin verschillende hardheden en diverse soorten foam worden gecombineerd. Al onze tweepersoonsmatrassen kunnen aan de rechter- en linkerkant worden aangepast, dankzij de vakkundig passende hoes. Hierdoor voel je geen opening in het midden.”

• En hoe veranderden jullie het idee in een daadwerkelijk product?

“Na het verzamelen van alle informatie van klanten gingen we om de tafel zitten met een designbureau en met onze Duitse productiepartners. Dit om ons onderzoek en onze ideeën te koppelen met hun niche-expertise. In München hebben we vervolgens onze ‘testlab’ opgezet. Hier hebben we regelmatig testsessies met klanten gehouden. Van de eerste concepten tot aan de kleine details richting het einde. Het kostte ons veel prototypes om tot de definitieve versie van het muun Original matras te komen.”

• Op welk deel en/of product van het bedrijf ben je het meest trots?

“De manier waarop we het onderwerp van slaap & comfort aandacht geven. Eten en lichaamsbeweging zijn tegenwoordig belangrijke onderwerpen op het gebied van leefstijl. Maar slaap, dat een groot effect heeft op ons welzijn, krijgt niet dezelfde aandacht. Met onze slogan “Choose your comfort” willen we ons product niet alleen promoten, maar ook onze filosofie uitdragen. Comfort is in het leven wat jij zelf kiest. Comfort is een ​​unieke en persoonlijke ervaring.”

• Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Momenteel richten wij ons op enkele landen in Europa, maar andere locaties zitten reeds in de pijpleiding. We hebben ook een flagship store in Berlijn en we zijn van plan om dit concept uit te breiden naar andere steden. En natuurlijk zijn er altijd meer producten te verzinnen om je leven nog comfortabeler te maken.”

• Zal muun altijd om slaap blijven draaien of willen jullie ook andere soorten producten lanceren?

“Vandaag de dag worden we al gezien als een designermerk op het gebied van comfort. Deze zomer lanceerden we een strandmatras en een pyjamacollectie samen met Sleeper. Slapen ​​wordt steeds meer een leefstijlonderwerp en we zullen daarom doorgaan met het ontwerpen van producten die helpen om slapen persoonlijker te maken.”

Het Duitse merk timmert dus aardig aan de weg! Wij zijn onder de indruk van de gedrevenheid van de mensen achter muun. Iedereen doet z’n best om mooie producten af te leveren. Om het merk overigens nog bekender te maken, gaan gaan ze te gekke samenwerkingen aan met internationale mensen (zoals een campagne met Hollywoodacteur Vinnie Jones) en andere merken (zoals modelabel Fyne voor de badjassen). Ook geven ze een online magazine uit op het gebied van ontspannen en stijlvol leven: Snore. En als laatste tip willen we graag verwijzen naar hun Instagram voor een algehele look & feel.

muun

muun
Badjassen in samenwerking met Fyne
muun matras
Campagne ‘Choose your Comfort’ met acteur Vinnie Jones
muun
Nachtkleding
muun
Fijne geuren voor de slaapkamer, in samenwerking met Mutabi
muun
Voor online magazine Snore, in samenwerking met Enter the Loft
muun
Oprichters Vincent Brass en Frederic Broers

Volg ons op Facebook