Muziektips voor het weekend (deel 79)

James Blake

Deze week doen we het even anders. We zijn namelijk het hele weekend op reis en kunnen daarom helaas geen uitgebreid artikel maken. Wat je nu leest, is eerder deze week al geschreven en voor de vrijdag automatisch ingepland. Want we willen alsnog mooie muziek met je delen!

Nieuwe albums

We hebben wel het een en ander gehoord van wat er op vrijdag 8 oktober uit gaat komen, maar het is alleen te weinig om een album van de week te selecteren en andere mooie albums te promoten. We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe albums van James Blake, BADBADNOTGOOD, Kevin Morby, Porches, Pip Blom, Daniil Trifonov en Merzbow. Zoek ze op bij je favoriete streamingdienst of breng een bezoek aan de lokale platenzaak voor een luisterbeurt.

Tame Impala & Lil Yachty

In februari brengt Interscope een luxe editie uit van het album The Slow Rush van Tame Impale. Deze nieuwe, uitgebreide versies zijn een trend in de muziekwereld. Het is een manier om het album relevant te houden en de hongerige fans iets nieuws te geven zonder dat de band echt aan de slag moet met schrijven en opnemen. Een slim verdienmodel. Tame Impala deelt als voorbode een onverwachte samenwerking met rapper Lil Yachty. Het resultaat is speels en vooral erg dansbaar.

Mitski

Na haar uitstekende album Be The Cowboy uit 2018 is Mitski terug met nieuw materiaal en de aankondiging van een tour. Op 4 mei 2022 staat ze in Paradiso. De single Working for the Knife smaakt in ieder geval naar meer.

New Music Fresh & Fast

Brouwerij Uiltje uit Haarlem maakt fantastische bieren, waaronder de serie Fresh & Fast. Dit zijn kneiterverse IPA’s die binnen 72 uur na afvullen al bij jou thuis kunnen staan. Elk bier uit de serie heeft een thema. Vaak verwijst het bier naar een populaire film, tv-serie of muzikant. Dat inspireert het team van Uiltje Brewing Company tot het maken van een bijpassende playlist in Spotify.

Je merkt tijdens het luisteren dat er echt nagedacht is over de selectie op de lijst. Regelmatig worden we verrast en ondanks dat we niet de hele dag aan de IPA’s zitten, staat de Fresh & Fast-playlist zeer vaak bij ons op. Zeker omdat met regelmaat de lijst wordt vernieuwd en er dan weer totaal andere muziek in staat. Bij Uiltje doen ze niet aan hokjes.

The Sound of New York

Voor het luxe horlogemerk Jeager LeCoultre stelde drummer/DJ Questlove een playlist samen met het thema New York. De lijst is lekker eclectisch geworden en staat vol hits en bijna vergeten klassiekers. Zo herontdekten we dankzij deze lijst het prachtige Solace of You van Living Colour.