Nieuwe sketches van Little Britain

Little Britain was één van de beste en succesvolste comedy-programma’s op de Britse televisie. Het duo David Walliams en Matt Lucas presenteerde in die serie de meest hilarische typetjes.

In 2010 was dat voor het laatst voor een serie commercials, maar nu zijn ze eenmalig terug. Vanuit quarantaine doen de twee op geïmproviseerde wijze een aantal korte sketches met daarin hoofdrollen voor types als Carol Beer (computer says no), Marjorie Dawes (Fat Fighters), Daffyd Thomas (the only gay in the village) en natuurlijk Vicky Pollard.

Improviseren

Vanwege de huidige crisis konden de twee acteurs niet naar buiten om daar op locatie de sketches op te nemen. Ook make-up en kleding konden niet zomaar geregeld worden. Iets wat in de serie juist een belangrijk onderdeel was. Maar door heel knap te improviseren met karton en huishoudelijke artikelen komen de typetjes toch heel mooi uit de verf.

Het is niet alleen fijn om al deze personages waar we zo hard om gelachen hebben weer eens terug te zien, de video had ook nog een ander doel. Het was onderdeel van een benefietavond op BBC 1, waarmee geld is opgehaald voor een fonds voor kwetsbare mensen tijdens de coronacrisis.