Joke Veeze Award: ontwerpwedstrijd voor dessins

Joke Veeze Award - dessins
Vlisco – dessin designer Kim Schipperheyn

Voor de vijfde keer organiseert de Joke Veeze Foundation een wedstrijd voor nieuw creatief talent. Dit jaar staat deze wedstrijd in het teken van dessins. Tot uiterlijk 28 februari 2020 kunnen deelnemers hun nieuwe, originele en verrassende dessins inzenden.

Dessins zijn hip. Kijk maar om je heen. Je ziet het terug op je kleding, op de kussens van de bank of de bank zelf, op de gordijnen, op de theedoek in de keuken, op de etui voor je pennen… Je kunt het zo gek niet bedenken. Door de grote internationale aandacht in de mode- en interieurbranche voor dessins heeft de Joke Veeze Foundation besloten om een ontwerpwedstrijd te organiseren met dit thema.

Voor studenten en starters

De wedstrijd is gericht op jonge, startende ontwerpers en studenten van vakscholen, hogescholen en kunst- en modeacademies. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 28 jaar en de ontwerper mag maximaal 3 jaar geleden een opleiding hebben afgesloten. Verder kunnen deelnemers aan de wedstrijd 1 tot 3 ontwerpen inzenden. Het dessin mag gebruikt worden op kledingstoffen, vloerkleden, sjaals, behang, meubelstoffen, pakpapier of wandkleden.

Prijzen & jury

Aan de Joke Veeze Award 2019 is een eerste prijs van € 3.000,- verbonden. De tweede prijs bedraagt € 1.000,- en de derde prijs € 500,-. De genomineerde inzendingen zullen op een expositie in Amsterdam te zien zijn. De jury bestaat uit: Frans Ankoné (stylist en vormgever), Kim Schipperheyn (ontwerper bij Vlisco), Edward van Vliet (ontwerper en creative director bij Leolux) en Martijn Nekoui (oprichter en directeur van MOAM).

Over Joke Veeze

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue in Amsterdam, een opleidingsinstituut voor styling en vormgeving. In haar naam is een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten en recent afgestudeerden te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door het jaarlijks organiseren van een masterclass en een modeprijs met een wisselende invulling: ontwerp, fotografie of styling.

De Joke Veeze Award 2019 wordt in april 2020 uitgereikt.

Joke Veeze Award - dessins
Nederland, Bergen, 2014
Edward van Vliet
Herman van Heusden
Joke Veeze Award - dessins
Designer Edward van Vliet
Joke Veeze Award - dessins
Vlisco – dessin designer Marjo Penninx

Volg ons op Facebook