Paperboyo combineert papier en architectuur

Paperboyo
Foto’s © Paperboyo

Onder de naam Paperboyo maakt Rich McCor creatieve collages met behulp van foto’s en papier. Opvallende gebouwen en andere bouwwerken vormen de basis voor humoristische en vooral slim gevonden afbeeldingen.

De kunstenaar en fotograaf uit Brighton ziet de stad als een speeltuin. Elk opvallend gebouw kan zomaar de basis zijn voor een van zijn grappige kunstwerken. Al moet er dan nog wel geknipt worden met papier, want het is de combinatie van de foto en wat Paperboyo er aan toevoegt wat zijn werk zo leuk maakt.

Op zijn kop

Vooral moderne architectuur is favoriet. Een groot kantoorgebouw verandert met gemak in een krant, zwembad of schaakbord. Maar ook de Arc de Triomphe in Parijs of een oude spoorbrug in Tampa, Florida kunnen zomaar veranderen in iets heel nieuws. Soms zet Paperboyo zelfs de wereld op zijn kop. Zoals bij de roeiers in Regent Street in Londen.

We tonen je op deze pagina slechts een kleine selectie van het werk van Paperboyo. Wil je meer zien? Kijk dan op zijn Insta of website. Op die laatste kun je ook prints van zijn werk kopen.

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo

Paperboyo