Pejac zegt: blijf thuis en maak kunst

#STAYARTHOMEPEJAC
Foto: Pejac

De Spaanse kunstenaar Pejac is al een paar jaar een favoriet hier op de redactie. Uit zijn werk spreekt vaak een mooie maatschappelijke betrokkenheid. Zo ook met de actie #stayarthomepejac.

Hier roept hij mensen op om thuis te blijven (iets wat niet vaak genoeg gezegd kan worden) om vanaf daar kunst te creëren. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is zwart papier, een schaar, wat fantasie en een raam. Of een raam, wat zwarte verf of een zwarte stift. Hiermee maak je dan op je raam tekeningen die een interactie aangaan met de buitenwereld.

Magritte

Hierboven zie je bijvoorbeeld een hedendaagse variant van Pejac op het werk van Magritte. Via Instagram begon Pejac dit soort werk te delen. Daarop kreeg hij zodanig veel reacties dat hij mensen online aan het mobiliseren is. Maak in dezelfde stijl een kunstwerk op je raam en deel deze op Instagram met #stayarthomepejac

Op deze manier delen we met z’n allen wereldwijd mooie beelden, maar laten we ook zien dat we binnenblijven. Voor je eigen gezondheid en ook die van een ander. Hieronder zie je wat voorbeelden van mensen die al hebben meegedaan.

#STAYARTHOMEPEJAC

#STAYARTHOMEPEJAC

#STAYARTHOMEPEJAC

Volg ons op Facebook