Recensie: The Suzan – Golden Week for the Poco Poco Beat

cover van The Suzanb

Op het gebied van popmuziek zijn er voor de Nederlandse luisteraar veel onontgonnen gebieden. We kennen de coole en hippe bandjes uit West-Europa en de VS, maar daarbuiten ligt een groot grijs gebied. Neem nu The Suzan uit Japan. Deze vrolijke meidenband had ons nooit bereikt als een paar mensen hun nek niet hadden uitgestoken.

Een daarvan is Björn Yttling (bekend van Peter, Björn and John). Hij kwam de band tegen op MySpace en bood ze spontaan aan hun nieuwe album te produceren. Dat is uiteindelijk het album met de vreemde titel Golden Week for the Poco Poco Beat geworden.

Geschiedenis

Wat er nu precies goed is aan dit album is niet zomaar uit te leggen. Het is een optelsom van vele factoren. Het Japanse accent in de zang is grappig (denk aan Shonen Knife) en de muziek is swingend en vrolijk. De nummers zijn een allegaartje van stijlen uit de geschiedenis van de vrouwelijke popbands. Het viertal klinkt de ene keer als groepen uit de Motownstal en dan weer als bands uit de jaren 80 als Bananarama. Behoorlijk divers dus, maar door het bijzondere accent en de vrolijke koortjes vormt het album toch een geheel.

Hoogtepunt van het album is de single Home. Door de vrolijke xylofoon klinkt het nummer als een voorzichtig begin van de lente. Net wat we nodig hebben. Als je in het bezit bent van een iPhone of iPad raden we je aan de video gratis aan te schaffen voor een van deze apparaten. Je krijgt dan een leuke interactieve versie van de clip.

Volg ons op Facebook