Saskia Boelsums presenteert virusvrije foto-expositie

Saskia Boelsums - landschapsfotografie

Saskia Boelsums, landschapsfotograaf en kunstenaar van het jaar 2020, heeft een online expositie ingericht. De niet van echt te onderscheiden expositieruimte kan 24 uur per dag virusvrij worden bezocht. Ruim dertig van haar bekroonde landschapsfoto’s worden tentoongesteld.

Al vaker schreven we over het prachtige werk van fotograaf Saskia Boelsums. Nu haar werk niet live te bekijken is vanwege allerlei coronamaatregelen, heeft zij gezocht naar een alternatief. Daarom is ze een online expositie gestart.

Deze alternatieve expositie komt grotendeels overeen met de tentoonstelling die onlangs werd geopend in Het Drents Museum. Omdat er tijdelijk geen bezoekers mogen worden ontvangen in het museum, kiest Boelsums dus voor een online oplossing. Net als in een gewone expositie kan de bezoeker door de ruimte dwalen en verschillende landschapsfoto’s tot in detail bekijken.

Andere beleving

Online exposeren past goed bij de werkwijze van Saskia Boelsums, omdat ze via social media al jarenlang haar landschapsfoto’s deelt met het publiek. Over haar online expositie zegt ze het volgende: “Dit is een ruimtelijke expositie. Hier virtueel binnenstappen geeft een heel andere beleving dan een gewone website of een afbeelding op social media.”

De virtuele expositie van Boelsums blijft online tot 1 juni of tot het einde van de beperkende maatregelen rond de coronacrisis. De online expositie is te starten via www.saskiaboelsums.nl/online-exhibition

Saskia Boelsums - landschapsfotografie
Saskia Boelsums, Landscape #03
Saskia Boelsums - landschapsfotografie
Saskia Boelsums, Landscape #42
Saskia Boelsums - landschapsfotografie
Saskia Boelsums, Landscape #138