Simba maakt een geweldig matras

Simba matras

Over een maand wordt bij de meeste mensen het jaarlijkse vakantiegeld gestort. Eindelijk wat extra geld om te besteden. Natuurlijk bedoeld voor een ontspannen vakantie, maar je zou het voor een keer ook in iets kunnen investeren waardoor je je het hele jaar een uitgerust voelt. We doelen hier op een matras van het merk Simba. Hiermee slaap je per nacht maar liefst 21 minuten extra.

Elke nacht 21 extra minuten slaap komt neer op maar liefst 16 extra nachten per jaar. Dat is nogal wat! Sinds een tijdje hebben wij het bijzondere matras van Simba ook in huis. En na een paar weken uitproberen, moeten we zeggen dat het ons opvalt dat we ons ’s ochtends bij het opstaan beter voelen en geen last meer hebben van stijve ledematen of een pijnlijke rug. En dat terwijl we dachten een goed matras te hebben. Maar hoe komt het dan dat we ons uitgeruster voelen?

Rustiger slapen

Het Britse bedrijf Simba levert een geavanceerd matras dat bestaat uit 5 lagen, waarin verschillende technologieën zijn samengebracht. Het is het eerste matras ter wereld dat 2.500 individuele pocketveren met traagschuim combineert. Traagschuim, ook wel memory foam genoemd, vormt zich naar de contouren van je lichaam. Hierdoor neem je een meer ontspannen houding aan en slaap je rustiger. Daarnaast reguleert het innovatieve matras lichaamswarmte en afzonderlijke bewegingen, wat betekent dat je minder last zult hebben van een beweeglijke bedpartner. Dat is absoluut een rustgevende gedachte. En verder is het volgens Simba vooral belangrijk hoe een matras op het lichaam reageert en draait het minder om hoe hard of hoe zacht een matras is.

Het valt ons op dat het matras in eerste instantie hard lijkt aan te voelen, maar dat dit gaandeweg eigenlijk wel meevalt. Bij ons vorige matras hadden we een extra dekje van traagschuim, waarin je wat meer wegzakt. We hadden het niet verwacht, maar dat is uiteindelijk minder comfortabel dan het lijkt. Door het wegzakken krijg je meer druk op bepaalde punten van het lichaam, zoals de heupen of onderrug. Zeker als je lang in dezelfde positie ligt. En dat voelt op den duur niet fijn aan je lichaam. Bij het matras van Simba hebben we daar gelukkig helemaal geen last meer van.

Een matras wordt intensief gebruikt. Maar liefst een derde van ons leven brengen we door in bed. Naast slapen gebruiken we het bijvoorbeeld ook voor seks, lezen, TV kijken of een goed gesprek. Het is dan toch wel heel belangrijk dat een matras kwaliteit en comfort biedt bij al deze activiteiten. Simba heeft daarom meerdere onderzoeken uitgevoerd. Ook is het matras ontwikkeld in samenwerking met het Britse instituut ‘Sleep to Live’, dat de profielen van meer dan 10 miljoen slapers heeft bestudeerd.

100 dagen testen

Behalve dat Simba een kwaliteitsmatras levert, is de manier waarop ze het leveren ook heel fijn. Je kiest online de gewenste maat, rekent daarna af en vervolgens wordt het matras binnen 72 uur thuisbezorgd. Het matras wordt geleverd in een kartonnen doos van 50 bij 50 centimeter. Het hoeft niet, maar wij hebben het matras een dagje laten luchten en het daarna op ons bed gelegd. Daarna kon het testen beginnen! Bij ons beviel het matras meteen al goed, maar mocht het na een tijdje proberen toch tegenvallen, dan kun je het matras binnen 100 dagen na de aankoopdatum retourneren. Simba stort dan het geld terug en komt het matras bij je ophalen. Prima service dus! Vooral ook omdat je langer de tijd hebt om aan het matras te wennen dan de geijkte 10 minuten in de winkel, waarbij de verkoper en andere klanten ook nog eens gezellig meekijken. Dat ongemakkelijke moment behoort met Simba tot de verleden tijd.

Van de 100 dagen testen, hebben we er inmiddels zo’n 40 gehad. Om een gedegen review te kunnen schrijven, wilden we de testperiode eigenlijk helemaal afwachten. Het matras bevalt echter zo goed, dat we hebben besloten onze bevindingen eerder te delen. Dat kan kort, maar krachtig: we vallen door het matras van Simba eerder in slaap en voelen ons in de ochtend fitter. Een aanrader dus!

Benieuwd geworden naar dit fijne matras? Je kunt ‘m bestellen bij Simba.Simba matras

Simba matras

Simba matras

Simba matras

Volg ons op Facebook