Cruisen door de grachten met Havana Club

sips of havana

Ondanks het matige weer deze zomer is Amsterdam op dit moment in zonnige sferen. Havana Club, het enige rummerk dat nog voor 100% van Cuba komt, organiseert namelijk tot 16 september Sips of Havana.

Hierbij is er elke dag wel ergens een feestje in de stad. Als je wilt weten waar en wanneer die feestjes zijn, moet je de pagina van Havana Club op Facebook liken. Dan ben je altijd op de hoogte. Wij gingen vandaag mee met een Mojito Cruise.

Vanaf Hannekes Boom vertrokken we met een (voor een groot deel overdekte) boot richting de grachten van Amsterdam. Na een welkomstdrankje (Cuba Libre) konden we proeven van de bijzondere rumsoorten die Havana Club in het assortiment heeft. Naast een gewone witte rum zijn dat een 7 jaar oude variant, de bijzondere Selección de Maestros en de exclusieve 15 jaar oude rum.

Selección de Maestros

Elke variant had zijn eigen boeket, afdronk en smaaksensatie. De meeste indruk maakte op ons de Selección de Maestros. Vooral vanwege de ‘ kruidige explosie’ in de mond als je net een slok hebt genomen. De 15 jaar oude rum was heel anders, heerlijk zacht en fruitig, waardoor het met gemak kan concurreren met whiskey of cognac.

Daarna was het de tijd voor de Mojitos. Iedereen die wilde kon zelf aan de slag, waarbij de barmannen een aantal zeer nuttige tips gaven. Met een heerlijke cocktail in de hand namen we vervolgens plaats op het open achterdek om van de zon te genieten die spontaan was gaan schijnen. De afgelopen maanden hebben we ons nog niet zo zomers gevoeld als vanavond.

cuba libre

havana club

P8291793

Volg ons op Facebook