SKALAR dompelt je onder in licht en geluid

SKALAR

Tot en met 5 februari 2020 kun je in de Gashouder in Amsterdam een bezoek brengen aan het indrukwekkende SKALAR. Dit is een gigantische installatie van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray.

SKALAR vult de gehele ruimte van de Gashouder met licht, reflecties en muziek. Bewegende spiegels die in de ruimte hangen weerkaatsten strepen van gekleurd licht in patronen die passen bij de soundtrack. Als bezoeker kun je hierbij gaan zitten, staan, liggen of rondlopen. Langzaam maar zeker zul je het gevoel krijgen één te zijn met SKALAR. Een unieke ervaring.

Live show

In 2018 was SKALAR te zien in Berlijn, waar het een groot succes was. Met hulp van een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Amsterdamse dance-promotors Audio Obscura en Westergas van Duncan Stutterheim is de installatie nu in Amsterdam neergestreken. Je kunt in principe elke dag terecht in de meer dan een eeuw oude Gashouder, maar wil je echt spektakel, dan moet je een kaartje kopen voor één van de live shows.

In het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) staan Bauder en Ray achter de knoppen om anderhalf uur lang SKALAR nog intenser te maken. Op alle andere dagen en tijdstippen kun je de Gashouder bezoeken en net zo lang genieten van SKALAR als je wil. De entree is dan gratis. Voor de live shows kun je online kaarten kopen.

Onderaan de pagina kun je een video bekijken van een deel van de show in Berlijn.

SKALAR

SKALAR
Christopher Bauder en Kangding Ray

Volg ons op Facebook