Doe mee met de snelste marathon ter wereld

naar beneden rennen

Het wereldrecord op de marathon komt steeds dichterbij de magische grens van 2 uur. In het Spaanse Granada gaan ze op bijzondere wijze op jacht naar een nieuw record met de snelste marathon ter wereld.

Dankzij een ingenieus parcours kan deze marathon inderdaad heel wat records laten sneuvelen. Deze loopt namelijk bergafwaarts. De renners beginnen in de bergen van de Sierra Nevada en lopen dan naar beneden richting stad. In totaal is er een daling van 1938 kilometer. Een indrukwekkend getal.

Binnenstad

Hierdoor heeft de route een gemiddeld dalingspercentage van 4.6%. Minder dan 1 kilometer van de route is vlak, de rest loopt naar beneden. De zwaartekracht zal dus helpen om je sneller te laten gaan. Het is wellicht wel iets waar je op moet trainen, maar het resultaat zal waarschijnlijk bevredigend zijn. Ook de omgeving is natuurlijk prachtig. Je loopt door prachtige natuur en eindigt in de historische binnenstad van Granada.

De snelste marathon zal op 22 september worden gehouden. Een mooi detail is dat de Deense bierbrouwer Mikkeller de belangrijkste sponsor is. Na afloop kun je jezelf dus trakteren op een geweldig biertje.

naar beneden rennen

naar beneden rennen

Volg ons op Facebook