Stem op je favoriete werken voor het Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Janet Echelman – 1.26 Amsterdam
Foto: Klaas Fopma

Aan het einde van dit jaar viert het Amsterdam Light Festival zijn 10de editie. Om stil te staan bij de voorgaande 9 edities kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete werk van voorgaande jaren.

De lichtkunstwerken met de meeste stemmen zullen later dit jaar dan weer te zien zijn langs de route van het Amsterdam Light Festival. Stemmen kan nog tot en met 20 maart. Wie meedoet, maakt ook nog eens kans op een bijzondere prijs: een lichtkunstwerk van Jeroen Henneman ter waarde van 3.600 euro. De One Lamp is een eerbetoon aan de klassieke bureaulamp, maar dan gemaakt van neon. Daarnaast maken Amsterdammers en buurtbewoners die stemmen kans op prijzen uit een extra verrassingspakket.

Vooruitkijken

Festivaldirecteur Frédérique ter Brugge: “Wij willen iedereen betrekken bij de invulling van onze lustrumeditie. Iedereen mag stemmen op een aantal kunstwerken uit de voorgaande negen edities die wij graag nog een keertje terugzien. Met dit gebaar hopen wij dat mensen – samen met ons – alvast vol goede moed vooruitkijken naar volgende winter, waarin we hopelijk zonder restricties ons feestje kunnen vieren!”

De lustrumeditie gaat gepaard met een Instagram-campagne. Via het kanaal van Amsterdam Light Festival (klik bij Hoogtepunten op het ‘bootje’ en maak een screenshot van de betreffende story) kunnen mensen elkaar oproepen om samen vooruit te kijken naar Editie #10. Deelnemers maken dagelijks kans op kaartjes voor het festival als zij vrienden en het festival taggen in het bootje en vervolgens delen in hun eigen Stories.

Amsterdam Light Festival
Jacques Rival – Big Tree
Amsterdam Light Festival
Stichting Barstow – Moonburn
Foto: Janus van den Eijnden
Gelimiteerd kunstwerk voor het Amsterdam Light Festival
Jeroen Henneman met de One Lamp.
Foto: Janus van den Eijnden

Volg ons op Facebook