13 tips voor meer licht in huis

meer licht in huis

Het overgrote gedeelte van de mensen heeft het liefste zoveel mogelijk licht in huis. Dat is niet voor niets. Onze biologische klok gebruikt het namelijk als meter om te bepalen of het tijd is om actief te zijn of juist tijd om te gaan slapen. Hoe meer licht in huis, hoe actiever je dus ook bent.

Daarnaast is de zon niet alleen fijn op je huid, maar zorgt het ook voor de aanmaak van de onmisbare vitamine D. Ben je van plan om je sombere en donkere woonkamer een flinke metamorfose te geven, gebruik dan deze 13 tips van Regioglas om meer daglicht in huis te krijgen.

Tip 1: Geen kleine, maar juist grote ramen

Kleine ramen laten weinig licht door en grote ramen juist veel. Het enige wat nu nog nodig is, is een lekkere bank of luie stoel vlakbij het raam, zodat je optimaal kunt genieten van al dat daglicht.

meer licht in huis

Tip 2: Installeer glazen deuren

Een glazen deur is een geweldig instrument om het hele huis lichter te maken. Door bijvoorbeeld een glazen deur te gebruiken tussen de woonkamer en keuken, kan het licht van de woonkamer de aangrenzende kamers makkelijker bereiken. Ideaal wanneer je in bepaalde vertrekken weinig ramen hebt.

meer licht in huis

Tip 3: Koop een volledig glazen wand

Glas is mooi, geeft je huis een moderne uitstraling en is ook nog eens heel praktisch. Met een glazen wand scheid je makkelijk twee vertrekken van elkaar, maar vanwege de doorkijk creëer je op een natuurlijk wijze meer ruimte en licht in je huis.

meer licht in huis

Tip 4: Neem een open trap

Vrijwel alle trappen in een huis zijn zogenaamde `gesloten trappen`. Om meer daglicht in huis te creëren is een open trap echter veel beter. Het wordt nog beter door een raam te plaatsen in de muur naast de trap. Zo kan het licht werkelijk alle kanten op.

meer licht in huis

Tip 5: Veel wit en glas gebruiken

Wit maakt licht en zwart maakt donker. Voor een licht huis is het dus belangrijk om zoveel mogelijk lichte kleuren en meubels te gebruiken. Koop snel een pot witte verf en neem die donkere muur vlug onder handen.

meer licht in huis

Tip 6: Plaats grote dakramen op een schuin dak

Waarom zijn die dakramen altijd zo klein? Sommige kamers met een schuin dak hebben zelfs helemaal geen raam. Het slimste is om grote dakramen met dubbel glas te plaatsen.

meer licht in huis

Tip 7: Glazen muren in de keuken

Met zoveel glas in de keuken wil je deze kamer niet eens meer verlaten. Door de muren in de keuken volledig door glazen wanden te vervangen ontstaat natuurlijk de perfecte plek om heerlijk van het zonnetje te genieten.

meer licht in huis

Tip 8: Grote ramen met een kozijn van hout

Sommige mensen houden niet alleen van veel licht, maar ook van veel hout in hun huis. Grote ramen met een houten kozijn zijn daarvoor ideaal.

meer licht in huis

Tip 9: Een betonnen vloer in combinatie met grote ramen

Een glanzende betonnen vloer heeft als eigenschap dat deze het binnenvallende licht heel goed weerkaatst. Hierdoor wordt het nog lichter in je huis.

meer licht in huis

Tip 10: Een glazen voorgevel tot de nok van je dak

Dit is een optie voor de echte liefhebbers. Het vereist een grote verbouwing, maar dan heb je ook wel wat. Niet alleen levert dit enorm veel licht op, het zorgt ook voor een heel mooi uitzicht naar buiten.

meer licht in huis

Tip 11: Een glazen doorlopende wand

Is alleen een groot raam niet genoeg naar je smaak? Kies dan voor een doorlopende glazen wand, die doorloopt van bijvoorbeeld de woonkamer tot in de keuken.

meer licht in huis

Tip 12: Neem een raam met een kubusvorm

Bijna alle ramen zijn rechthoekig, maar het kan ook anders. Een raam in kubusvorm past vooral goed bij moderne woningen.

meer licht in huis

Tip 13: Een glazen muur die opent naar de tuin

Speciaal voor de liefhebber van de tuin. Niet alleen zorgt een glazen muur voor een mooi uitzicht. Met een te openen glazen wand haal je de tuin bijna in huis.

meer licht in huis

Volg ons op Facebook