Tips voor mannen die niet van winkelen houden

shoppen

Als het om winkelen voor kleding gaat, kun je mensen grofweg in twee categorieën verdelen: de liefhebbers en de haters. Vooral mannen vinden het vreselijk om te gaan shoppen. Voor die doelgroep hebben we een aantal tips waarmee je simpel en snel je garderobe up-to-date kunt houden.

Of je nu wel of niet liefhebber bent van winkelen, het is natuurlijk wel belangrijk om er goed gekleed bij te lopen. Oude, verwassen en kapotte kleding of items die heel erg uit de mode zijn geven je een slecht en onverzorgd imago. Dat is nooit goed. Ook als je niets hebt met mode is het alsnog slim om je goed te kleden. Dat hoeft overigens niet altijd volgens de laatste trends te zijn.

Tijdloos

De belangrijkste tip is om te gaan voor kleding die tijdloos is en een goede kwaliteit heeft. Hiermee kun je bij wijze van spreken jaren vooruit. Minimalistisch is hierbij het belangrijkste thema. Een klassieke jeans, een mooie wollen trui of een sweater zonder opvallende prints en een paar tijdloze schoenen vormen al een heel goede basis.

Kijk maar eens naar Steve Jobs, die droeg altijd dezelfde kleren, maar was tegelijkertijd altijd goed gekleed. Zijn standaard-outfit bestond uit een Levi’s 501, een paar grijze sneakers van New Balance en een zwarte trui van Issey Miyake. Dit zijn items die nu nog steeds in de mode zijn, of beter gezegd nooit uit de mode zijn gegaan, omdat ze tijdloos zijn. Ga eens op zoek naar wat bij jou past en laat je inspireren door Steve Jobs.

Je favoriete merken

Het belangrijkste is het vinden van je favoriete merken. Een goed merk dat je door en door kent zal geen verrassingen voor je hebben qua maatvoering, pasvorm en kwaliteit. Het is aan te raden om hierbij te kijken naar wat duurdere merken die goede kwaliteit verkopen. Grote ketens waar ze goedkope kleding verkopen kun je beter links laten liggen, dat is alleen leuk voor pubers. Ook merken met opvallende logo’s en drukke prints kun je beter negeren. Dit soort items hebben vaak een tijdelijke houdbaarheid.

Naar de winkel

Als je nog niet helemaal je favoriete items hebt gevonden, dan is het aan te raden om toch naar een winkel te gaan. Online bestellen is natuurlijk veel handiger, maar in een winkel kun je je laten helpen door het personeel, het een en ander passen en je laten inspireren door het aanbod. Kies een winkel van een merk dat je interesse heeft of kies een winkel met meerdere merken waar goed personeel werkt. Ga vervolgens op een tijdstip dat het niet zo druk is, zodat je alle tijd en aandacht kunt krijgen. Neem hier desnoods een ochtend voor vrij. Vraag gerust iemand mee die je kan helpen met kiezen.

Echt geen tijd?

Ben je echt met geen stok in een winkel te krijgen? Heb je geen tijd? Of woon je ver weg van een beetje fatsoenlijke kledingzaak? Dan is er ook nog de optie om online een persoonlijke stylist nieuwe kleding voor je uit te laten kiezen. Zalando biedt met Zalon bijvoorbeeld zo’n online styling service aan. Het begint met het beantwoorden van wat vragen over je kledingstijl en wat je zoekt. Vervolgens krijg je thuis een grote doos met kleding die daarop is afgestemd. Passen doe je op je gemak thuis. Wat bevalt dat koop je en de rest stuur je eventueel terug. Erg handig.

Volg ons op Facebook