Totale stilte in het Guggenheim Museum

totale stilte

Het Guggenheim in New York heeft regelmatig bijzondere kunstwerken die net even anders zijn dat je gewend bent. Na het gouden toilet van Maurizio Cattelan is er nu een ruimte met totale stilte.

PSAD Synthetic Desert III is een installatie uit 1971 van kunstenaar Doug Wheeler. Het bestaat uit een ruimte die is gevuld met geluiddempende piramides van schuim. Deze zie je ook terug in geavanceerde studio’s. Ze worden gebruikt om geluid te absorberen. Met als gevolg dat het er extreem stil is. Zo stil dat je zintuigen op scherp komen te staan.

Oneindigheid

De muren in de ruimte zijn zo bekleed dat een gevoel van oneindigheid is gecreëerd. Er zijn namelijk geen hoeken of randen te zien. Dit in combinatie met de stilte en mooi gedempt licht maakt een bezoek aan de PSAD Synthetic Desert III een indrukwekkende ervaring. Deze ruimte is tot en met 8 augustus te bezoeken in het Guggenheim in New York. Om optimaal te kunnen genieten, mogen er maar maximaal 5 mensen tegelijk naar binnen. Via de website van het museum kun je een plek reserveren.

totale stilte

Volg ons op Facebook