Tv-serie Tales from the Loop is gebaseerd op kunstwerken

Tales from the Loop

We zijn hier op de redactie al een paar jaar fan van het werk van illustrator Simon Stålenhag. Het was daarom een zeer aangename verrassing dat Amazon Prime heeft aangekondigd een serie te hebben gemaakt gebaseerd op het werk van Stålenhag.

Simon Stålenhag maakt prachtige digitale illustraties waarin hij een unieke retro-futuristische variant van zijn jeugd op het Zweedse platteland toont. Je ziet typisch Zweedse landschappen met daarin kinderen, auto’s en buitenaardse invloeden. De beelden lijken alsof ze uit de jaren 80 komen, maar dan wel een parallelle variant met ruimteschepen en robots.

Sfeer

Deze prachtige kunst is verwerkt tot de televisieserie In The Loop die de sfeer van de illustraties van Simon Stålenhag perfect neer weet te zetten. Dat komt mede door het feit dat de kunstenaar co-uitvoerend producent van de serie is. Nathaniel Halpern (die eerder de scripts voor Legion en The Killing schreef) ontfermde zich over het verhaal.

In de serie draait het om The Loop, een machine die gebouwd is om de mysteries van het universum te ontrafelen en te verkennen. Hierdoor worden er dingen mogelijk die voorheen echt sciencefiction waren. Dat klinkt natuurlijk behoorlijk abstract, maar gelukkig is er ook een trailer en een serie tekeningen die Simon Stålenhag voor de serie maakte.

Tales from the Loop gaat in premiere op festival SXSW op 16 maart. Vanaf 3 april kun je de serie bekijken op Amazon Prime.

Tales from the Loop

Tales from the Loop

Tales from the Loop

Volg ons op Facebook