Video: Radiohead – Burn The Witch

Na een mooi geregisseerde teasercampagne op social media is daar nu eindelijk het eerste nummer van het negende album van Radiohead. Burn The Witch klinkt vertrouwd, maar ook vernieuwend en heeft een intrigerende videoclip.

Eerder deze week verdwenen opeens alle berichten die de band eerder op social media had gedeeld en ging de website offline. Het bleek gelukkig niets meer dan een radicale schoonmaak voordat men met iets nieuws begint. Wat nu blijkt dat er al weer wat gepost is, waaronder een nummer met videoclip.

In Rainbows

Burn The Witch is trouwens niet nieuw. Het lied is al flink wat jaren oud. Het zou eerst op het album In Rainbows verschijnen. Ook dook de songtitel en de tekst van het nummer al een paar keer op in berichten die de band of zanger Thom Yorke op het internet deelden.

De clip bij het nummer is een stop-motion-video die qua stijl sterk doet denken aan een Britse kinderserie uit de jaren 60 met de titel Camberwick Green. Het verhaal en dan vooral het einde is weer een verwijzing naar de film The Wicker Man. Kortom er valt weer een hoop te ontdekken en speculeren voor de fans van Radiohead de komende tijd.