Vier Koningsdag thuis met bier van Poesiat & Kater

Lekker bier drinken

Koningsdag vieren we dit jaar thuis, maar dat hoeft niet te betekenen dat je er geen feestje van mag maken. Dat gaat heel goed met een bijpassend biertje.

Brouwerij Poesiat & Kater uit Amsterdam heeft speciaal hiervoor hun Princesse Bier in een oranje jasje gestoken. Het bier is een mooie variant op het bekende witbier, met 50% tarwe en gefermenteerd met Duits Bavaria-gist en een saison gist. Daarnaast is er voor de smaak sinaasappelschil en koriander aan toegevoegd.

Huwelijk

Het recept en de naam komen voort uit een lange Nederlandse traditie. Princesse Bier is voor het eerst gemaakt in de 18de eeuw ter ere van het huwelijk van Willem IV van Oranje-Nassau met de Engelse prinses Anna van Hannover. Het populaire lentebier was tot ver buiten Nederland geliefd en werd gebrouwen door de Van Vollenhoven brouwerij.

In 1885 bestond maar liefst 40% van de productie uit Princesse Bier, maar in 1900 stopte Van Vollenhoven met het brouwen van dit bier, omdat pils heel hard aan populariteit won. En nu, 120 jaar later, heeft Poesiat & Kater het recept afgestoft en zijn ze het bier opnieuw gaan brouwen. Je ziet de naam van Van Vollenhoven ook nog op het blik staan.

Bingo

Speciaal voor Koningsdag hebben Beerwulf en Poesiat & Kater een tweetal mooie acties opgezet. Beerwulf wil op deze manier kleine Nederlandse brouwerijen steunen die het momenteel moeilijk hebben door de sluiting van de horeca. Zo is er op Koningsdag een online bingo via Facebook, waarbij je een tegoedbon ter waarde van €100 kunt winnen. Deze kun je besteden in het proeflokaal van Poesiat & Kater (zodra deze weer open is).

Ook kun je bij Beerwulf terecht voor het Princesse Bier. Je kunt losse blikjes bestellen of kiezen voor een doos met 24 stuks. Ook leuk om voor vrienden te bestellen, waarna je dan virtueel kunt proosten. Bedenk wel dat je op tijd moet bestellen, want vanwege COVID-19 hebben de bezorgers het drukker dan ooit en kan het langer duren voordat je bierpakket binnen is.

Lekker bier drinken

Volg ons op Facebook