In de wijnboutique van Pays d’Oc staan druivenrassen centraal

wijnboutique van Pays d’Oc

Dit jaar blijven we vooral thuis tijdens de feestdagen. Speciaal daarvoor is er de hele maand december een bijzondere wijnwinkel te vinden in Amsterdam: de pop-up wijnboutique van Pays d’Oc.

In deze winkel staan druivenrassen centraal. Je kent ze vast wel van de etiketten: van Chardonnay tot Sauvignon Blanc en van Merlot tot Cabernet Franc. Maar welke past precies bij jouw smaak of de gerechten die je tijdens bijvoorbeeld kerstmis wil gaan serveren? In de wijnwinkel van Pays d’Oc ontdek je maar liefst 50 verschillende druivenrassen in rood, wit en rosé.

Laat je niet afschrikken door het enorme aanbod, want er is hulp in de wijnboutique. Wijnprominenten als wijnschrijfster Barbara Verbeek en Winebar of the Year-winnaar Julian Cleton zijn in de winkel aanwezig voor uitgebreid wijnadvies. Zo kies je altijd de wijn om de perfecte wijn-spijs combinatie op tafel te zetten tijdens de feestdagen. De prijzen van de flessen variëren van €4,50 tot €75, dus de winkel is geschikt voor elk budget.

Hartje Amsterdam

De wijnboutique van Pays d’Oc is gevestigd in het historische centrum van Amsterdam, op de Herenstraat 12, tussen de Keizersgracht en Herengracht. De winkel wordt op 3 december om 12.00 geopend. Van dinsdag t/m vrijdag is de winkel van 12.00 tot 19.00 uur geopend, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00.

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven in de wijnindustrie en 12.000 wijnproducenten. In Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP-wijngaarden. Het bedrijf is ook marktleider van de monocépage wijnen, oftewel wijnen met een enkele druivensoort.

wijnboutique van Pays d’Oc

wijnboutique van Pays d’Oc

Volg ons op Facebook