Wild Jo is het wilde bier van De Koninck

wild jo bier

Door al die fantastische nieuwe brouwerijen in Nederland en het craft beer uit de VS zouden we bijna onze zuiderburen vergeten. Want natuurlijk komen uit België nog steeds de meest fantastische bieren.

Een van de bekendste namen is die van De Koninck dat afkomstig is uit de stadsbrouwerij van Antwerpen. De brouwers kregen onlangs carte blanche om een nieuw bier te creëren en dat is Wild Jo geworden.

Wilde gist

Bij het maken van Wild Jo is een behoorlijk risico genomen. Er is namelijk gebruik gemaakt van Brettanomyces, een wilde gistsoort die na het brouwen in de fles gaat. Dit geeft, zoals de naam van het bier al zegt, een wild resultaat. Het is ook een mooi eerbetoon aan de Belgische biercultuur want de wilde gist geeft ook de kenmerkende smaak aan bieren als lambiek, geuze en het geweldige bier van Orval.

Het meest herkenbaar aan de Brett is dat het een friszure smaak aan het bier geeft. De twee soorten hop die voor Wild Jo zijn gebruikt brengen de smaak mooi in balans. Dit maakt van Wild Jo een heerlijk bier voor de zomer.

Wild Jo is het nieuwe bier van De Koninck

Wild Jo is het nieuwe bier van De Koninck

Wild Jo is het nieuwe bier van De Koninck

Wild Jo is het nieuwe bier van De Koninck