Zonnebrillentrends voor 2016

ray-ban remix

Elke zomer zien we weer een verandering in zonnebrillentrends; wat dit seizoen trendy is, kan het volgende seizoen soms al niet meer. De zonnebril is een eyecatcher en iedereen wilt een passende op zijn neus. In dit artikel vertellen we je daarom wat de zonnebrillentrends van dit jaar zijn.

Stijl en active wear gecombineerd

Waar sportief vroeger vaak alleen maar gepaard ging met praktisch, zie je tegenwoordig dat stijlvol daaraan toegevoegd kan worden. Je ziet namelijk steeds meer zonnebrillen waarvan de monturen er stijlvol uitzien maar de features van een sportbril hebben. Zo zijn ze ultralicht en van zachte en flexibele materialen vervaardigd. Wil je dus een mooie zonnebril, maar ben je niet zo handig en breken de pootjes normaalgesproken snel af, dan biedt deze zonnebril de perfecte combinatie.

De opkomst van de customised zonnebril

Kleine merken deden het al wat langer, maar nu gaan ook grotere merken erin mee; de customised zonnebril. Het is nu mogelijk om een zonnebril te ontwerpen naar eigen wens. Denk aan model, materiaalkeuze, tint van de glazen, kleur van de pootjes en inscripties. Het merk Ray Ban heeft hiervoor ‘Remix’ in het leven geroepen; een programma waar je in vier gemakkelijke stappen een zelfontworpen zonnebril kunt samenstellen en bestellen.

Robuuste poten van aluminium

De houten zonnebril van vorige seizoenen wordt dit seizoen ingewisseld voor aluminium. Subtiele verwerking van hout in de monturen kan nog wel, maar aluminium heeft de overhand dit seizoen. In de nieuwe collecties van bekende zonnebrilmerken zie je allerlei zonnebrillen met robuuste aluminium poten. Prada heeft zelfs een montuur ontworpen die geheel van aluminium gemaakt is.

Goud & spiegelglazen

Je ziet vaak dat oude trends weer terugkomen; zo waren zonnebrillen met gouden glazen en spiegelglazen een paar jaar geleden not done. Dit seizoen kunnen de oude zonnebrillen van je ouders weer tevoorschijn gehaald worden, want zonder zo´n opvallend exemplaar op je neus sla je de plank volledig mis.

Tegendraads

Je hoeft je natuurlijk niet aan bovenstaande zonnebrillen trends van 2016 te houden; tegendraads en uniek zijn, is ook een trend. Het afwijken van wat mainstream is, wordt steeds meer gewaardeerd. Het belangrijkste is dat je een zonnebril draagt waar jij je goed bij voelt en die bij je gezichtsvorm past. Neem ter inspiratie eens een kijkje op de website van Zalando; hier vind je vele mooie merken waaronder de zonnebrillen van Ray Ban.

Dit is een advertorial voor Zalando